Համեղ Նախաճաշ 15 րոպեում. Առաջարկում եմ ձեզ իմ հավանած բաղադրատոմսերից մեկով տապակել կաթնաշոռով համեղ բլիթներ, որոնք շատ հաճելի համ ունեն:
Համեղ Նախաճաշ 15 րոպեում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ձու 2 հատ
_ 1 պտղունց աղ
_ վանիլին ըստ ճաշակի
_ շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_ մածուն 100 մլ
_ սոդա 1 թեյի գդալ
_ կաթնաշոռ 180 գ
_ ալյուր 150 գ
_ բուսական յուղ
Համեղ Նախաճաշ 15 րոպեում. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերին խառնել աղ, շաքարավազ և վանիլային շաքար, հարել զանգվածը հարիչով մինչև հարթ լինի։
_ Լցնել սենյակային ջերմաստիճանի մածուն, խառնել։
_ Լցնել սոդան և խառնել։
_ Ավելացնել տնական կամ գնված կաթնաշոռ և խառնել մինչև հարթ լինի։
_ Լցնել մաղած ալյուրը և հունցել բավականին թանձր խմոր։
_ Խմորը կարող եք չափաբաժիններով տարածել ճաշի գդալով, օգնելով ինքներդ ձեզ մեկ այլ գդալով, քանի որ խմորը կպչուն է և մածուցիկ: Բայց հարմարության համար կարող եք զանգվածը տեղափոխել տոպրակի մեջ, կտրել մի անկյունը և խմորը շրջանաձև քամել տաքացրած բուսական յուղի մեջ։
_ Տապակել մարմանդ կրակի վրա, հնարավոր է կափարիչի տակ, շատ ձեթ չլցնեք, որ բլիթները յուղոտ չստացվեն։
Տաք, ախորժելի, բուրավետ բլիթները մատուցեք ջեմով, թթվասերով, շոկոլադե մածուկով կամ մեղրով՝ սա լավագույն նախաճաշն ու խորտիկն է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադի կեֆիրով