Եթե որպես Համեղ Նախաճաշ դեռ չեք օգտագործել ամենածույլ կարկանդակների բաղադրատոմսերը, խորհուրդ եմ տալիս սկսել այս մեկից՝ ամենապարզը, ամենաարագը և ամենահամեղը, միշտ ձեռքի տակ առկա մթերքների նվազագույն հավաքածուից:
Համեղ Նախաճաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ մածուն կամ թթվասեր 300 մլ
_ աղ ըստ ճաշակի
_ ձու 1 հատ
_ սոդա 1 թեյի գդալ
_ ալյուր 260 գ
_ խաշած ձու 2 հատ
_ կանաչ սոխ 1 փունջ
_ սամիթ և անուշաբույր կանաչիներ
_ պանիր 100 գ
Համեղ Նախաճաշ. Պատրաստման եղանակը
_ Կանաչ սոխը, սամիթը մանր կտրատել։
_ Եփած ձվերը կտրատել խորանարդիկներով։
_ Սենյակային ջերմաստիճանի մածունը խառնել աղի, ձվի հետ, հարել զանգվածը մինչև հարթ լինի։
_ Մաղած ալյուրը և սոդան լցնել, թանձր զանգված շաղախել։
_Ավելացնել կանաչ սոխ ու սամիթ, կտրատած ձու, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի և տարբեր անուշաբույր կանաչիներ, որպեսզի կարկանդակներն ավելի վառ և հետաքրքիր համով լինեն։
_ Զանգվածը լցնել տոպրակի մեջ ու դրա մի անկյունը կտրել։
_ Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը և խմորի ձողիկներ քամել։
_ Տապակել թույլ կրակի վրա, մինչև կարկանդակները կարմրեն։
Դրանք այնքան փափուկ և համեղ են ստացվում, որ դուք անպայման նման նախաճաշ կամ խորտիկ կպատրաստեք շատ հաճախ, մանավանդ որ ոչ մի ավելորդ րոպե չեք վատնի ուտելիք պատրաստելու վրա։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ