Համեղ Պիցցա ինչպես պիցցերիայում. Խմորը պատկանում է ունիվերսալ տարբերակներին, կարող եք պատրաստել կարկանդակներ, պիցցա և այլ թխվածքներ։
Համեղ Պիցցա ինչպես պիցցերիայում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ալյուր 680 գ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ կենդանի խմորիչ 9 գ կամ չոր 3 գ
_ շաքար կամ մեղր 28 գ
_ տաք ջուր 480 գ
_ բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
Միջուկը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.
_ ցանկացած պանիր, մոցարելլա
_ երշիկեղեն
_ լոլիկ
_ ռեհան
Սոուսը պատրաստելու համար
_ լոլիկի խյուս քերած լոլիկից 500 գ
_ սխտոր 1 պճեղ
_ ռեհան, աղ, պղպեղ
Համեղ Պիցցա ինչպես պիցցերիայում. Պատրաստման եղանակը
_ Ալյուրը մաղել և խառնել աղ, շաքարավազի, խմորիչի հետ, մաս-մաս լցնել տաք ջուր այնքան, որպեսզի խմորն առաձգական, փափուկ լինի։
_ Լցնել բուսայուղը և բուսայուղով յուղած ձեռքերով խմոր հունցել, որպեսզի չկպչի։
_ Խմորը ծածկել և թողնել 15 րոպե։
_ Խմորը 6 — 8 ժամ թողնել սառնարանում։
_ Սառնարանում նման խմորը պահվում է 3 օր, իսկ սառցարանում՝ 3 ամիս։
_ Այս քանակությամբ խմորից կստանաք 4 ստանդարտ չափի պիցցա։
_ Լցոնն ընտրեք ըստ ձեր ճաշակի։
_ Սոուսի համար խառնեք բոլոր բաղադրիչները, հասցրեք եռման աստիճանի, եփեք մի քանի րոպե և սառեցրեք։ Եթե չեք ցանկանում ժամանակ կորցնել, ապա օգտագործեք պատրաստի սոուս կամ կետչուպ։
_ Խմորը թխվում է ջեռոցում մոտ 10 րոպե, այնպես որ ձեր պիցցաները արագ կթխվեն 200 աստիճանով։
Այսպիսով ունենում ենք համեղ ուտեստ, որը կգոհացնի բոլորին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական պիցցա