Համեղ Ջեռեփուկ Աղացած Մսով և Կարտոֆիլով. Այն հարմար է, թե սովորական ընթրիքի, թե տոնական սեղանի համար:
Եթե ձեզ դուր է գալիս կարտոֆիլ և միս, ապա այս բաղադրատոմսը հենց ձեզ համար է, անպայման պատրաստեք: Աղացած մսով և կարտոֆիլով այս ուտեստը շատ համեղ և ախորժաբույր է: Իր տեսքով միայն նա կարող է պատվավոր տեղ գրավել ձեր հյուրասիրության սեղանի վրա:
Համեղ Ջեռեփուկ Աղացած Մսով և Կարտոֆիլով. Բաղադրությունը
_ 1 կգ խաշած կարտոֆիլ
_ 1 ձու
_ կարագ — 50 գրամ
_ 50 գ պանիր
_ աղ, պղպեղ, պապրիկա
_ 700-800 գր աղացած միս + ձու + 50 գրամ պանիր
_ սոխ — 2 հատ
_ համեմի սերմ, չաման, աղացած մսի համար` սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
_ Կարտոֆիլը կլպեք և եփեք մինչև պատրաստ լինելը:
_ Ավելացնել աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի: Այնուհետև ավելացրեք կարագը, քերած պանիրը և ձուն: Լավ խառնել ստացված զանգվածը:
_ Թաց ձեռքերով ձևավորեք կարտոֆիլի պյուրեից գնդիկներ և դրանք շարեք յուղաթղթով ծածկված ձևամանի մեջ:
_ Յուրաքանչյուր գնդիկի մեջ փոսիկ արեք, որտեղ հետագայում մենք կտեղադրվի կոլոլակ:
_ Աղացած մսին ավելացնել աղ, պղպեղ, քերիչով մանրացված սոխ, չաման և համեմ: Խառնել, ավելացնել ձուն և քերած պանիրը: Այս զանգվածը լավ խառնել:
_ Թաց ձեռքերով, ձևավորեք կոլոլակներ, որոնք կունենան կարտոֆիլի մեջ արված համապատասխան փոսիկի չափը:
_ Թավայի մեջ տապակել կոլոլակները 2-3 րոպե և հետո դրանք դնել կարտոֆիլի պյուրեի փոսիկի մեջ:
_ Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և դրեք այնտեղ ձևամանը 40-50 րոպե:
_ Այնուհետև հանել, վրան շաղ տալ քերած պանիր և սամիթ, կրկին դնել ջեռոցը ևս 5 րոպե:
Արդեն պատրաստ է Համեղ Ջեռեփուկը Աղացած Մսով և Կարտոֆիլով: Այն շատ ախորժելի է և խելահեղ համեղ:
Արագ ու հեշտ ընթրիքի ևս երկու հրաշալի տարբերակ ենք առաջարկում `
Պատրաստում ենք ջեռեփուկ կարտոֆիլով և հավի կրծքամսով — Համեղ Բաղադրատոմսեր
Ջեռեփուկ տավարի մսով — անհավանական համեղ ուտեստ
Բարի ախորժակ բոլորին: