Ո՞րն է Համեղ վարենիկներ հում կարտոֆիլով պատրաստելու առանձնահատկությունը:
Նախ, դրանք ունեն շատ հետաքրքիր համ և հաճելի հյուսվածք։ Երկրորդ՝ շատ լավ են պահում իրենց ձևը։ Այո, եփելու համար մի փոքր ավելի երկար կպահանջվի, քան կարտոֆիլով պյուրեով պատրաստվող սովորական վարենիկները:
Այնուամենայնիվ, դուք անպայման ժամանակ կխնայեք խյուսի միջուկը պատրաստելու և դրա սառելուն սպասելու վրա։ Այսպիսով, անպայման արժե փորձել:
Համեղ վարենիկներ. Բաղադրիչներ
_Ջուր 2 բաժակ
_Ձու 2 հատ
_Կաթ 3 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Ցորենի ալյուր 500 գ
_Կարտոֆիլ 400 գ
_Սոխ 1 հատ
Համեղ վարենիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Սառը ջուրը խառնել ձվի և կաթի հետ, հարել. մինչև հարթ լինի։
_Ավելացնել բուսական յուղ, աղ: Լցնել այնքան ալյուր, որքան խմորը վերցնի: Բաղադրիչների մեջ նշված քանակությունները մոտավոր են։
_Հունցել փափուկ, ճկուն խմոր: Ծածկել այն սրբիչով և թող հանգստանա 15 րոպե։
_Կլպել կարտոֆիլը և կտրատել փոքր խորանարդիկներով։ Խառնել սոխը՝ նույնպես մանր կտրատած։ Եթե ձեզ դուր է գալիս ավելի նուրբ հյուսվածք, քերեք խոշոր քերիչով։
_Աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի, խառնել։
_Կարտոֆիլի միջուկով վարենիկներ ձևավորեք։ Լցնել եռացող աղ արած ջրի մեջ:
_Պելմենիները եփել 5-7 րոպե՝ զգուշորեն խառնելով, որպեսզի իրար չկպչեն։
Պատրաստի ուտեստը մատուցել թթվասերի, սոխեռածի կամ հալած կարագի հետ։ Վրան ցանել ձեր սիրած կանաչիները:
Եթե շատ է ստացվել, մնացորդը կարելի է պահել սառցարանում:
Խմորը ունիվերսալ է։ Կարող եք օգտագործել թե քաղցր վարենիկների, այնպես էլ պելմենիների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի հեշտ տարբերակով