Համեղ տնական բլիթներ. Կարող եք մատուցել թե որպես հաց ապուրների համար թե որպես թեյի աղանդեր

Համեղ տնական բլիթներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Համեղ տնական բլիթներ պատրաստելու համար վերցրեք 1 ձու, ալյուր, կաթ։ Այս բլիթները կարող են օգտագործվել որպես հաց, իսկ ավելի քաղցր դարձնելու համար խորհուրդ ենք տալիս դրանց վրա շաքարի փոշի ցանել։

Թխած բլիթների հոտը միշտ եղել է մարդկանց համար ամենահաճելի բույրերից մեկը։ Դժվար է հրաժարվել խմորից, քանի որ այն համարվում է մեր ժամանակի ամենաուժեղ հակումներից մեկը։

Եթե ​​դուք չեք ցանկանում ուտել խանութից գնված անառողջ հացաբուլկեղեն, առաջարկում ենք պատրաստել տնական բուլկիներ։

Համեղ տնական բլիթներ

Համեղ տնական բլիթներ. Բաղադրիչները

_կաթ — 230 մլ

_շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ

_չոր խմորիչ — 8 գ

_ձու — 1 հատ

_վանիլային շաքար — 8 գ

_աղ — մի պտղունց

_ալյուր — 360 գ

_կարագ — 30 գ

Համեղ տնական բլիթներ Համեղ տնական բլիթներ

Համեղ տնական բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Տաք կաթի մեջ խառնում ենք դասական և վանիլային շաքարավազը, խմորիչը, ձուն և աղը։

_Ստացված կաթի խառնուրդին ավելացնել ալյուրի մի մասը, մի փոքր կպչուն և առաձգական խմոր հունցել։

_Խմորին ավելացնել կարագ, մանրակրկիտ հունցել բուլկին։

_Թաղանթի տակ խմորի գունդը թողնել կես ժամ տաք տեղում։

_Այնուհետև հունցել բուլկին, բաժանել երկու մասի։ Դրանցից յուրաքանչյուրը բաժանել 10 փոքր գնդիկների։

_Գնդիկները թաղանթով ծածկել, հերթով հանել ու գրտնակել 1-1,5 սմ հաստությամբ բլիթների տեսքով։

_Յուրաքանչյուր բլիթի մեջտեղում պետք է 3 զուգահեռ կտրվածք անել։ Բլիթները ծածկել և թողնել 15 րոպե, որ մի փոքր բարձրանան։

_Տաքացնել բուսայուղը տապակի մեջ, տապակել բուլկիները յուրաքանչյուր կողմից միջին ջերմության վրա մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Համեղ տնական բլիթներ

Դնել թղթե սրբիչների վրա՝ ավելորդ յուղը քամելու համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադի

Խնդրում ենք Գնահատեք