Համեղ փլավ առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի: Պետք է կտրատել ամեն ինչ, խառնել և թխեցի խոհարարական տոպրակի մեջ:
Փլավն աներևակայելի համեղ է, բրինձը` փխրուն, իսկ հավի միսը փափուկ և նուրբ: Այս փլավը նաև շատ ավելի օգտակար է, քանի որ բոլոր մթերքները թխվում են գրեթե առանց յուղի:
Содержание
Համեղ փլավ առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի ազդրեր — 600-700 գ
- Սոխ — 1 հատ
- Գազար — 1 հատ
- Սխտոր — 1-2 գլուխ
- Համեմունք փլավի համար — 2-3 թեյի գդալ
- Բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
- Խաշած բրինձ — 1.5 բաժակ (270-280 գ)
- Ջուր — 2 բաժակ (400 գ)
- Աղ, սև պղպեղ ըստ համտեսի
Համեղ փլավ առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի
- Հավի ազդրերը մանր կտրել, ոսկորը հեռացնել: Մանր կտրատել սոխը, գազարը կտրել բավականաչափ մեծ ձողիկներով, կտրատել մի քանի պճեղ սխտոր:
- Խառնել միսը սոխով, գազարով և սխտորով, աղ, պղպեղ անել, շաղ տալ համեմունքներով: Ուշադրություն դարձրեք համեմունքի բաղադրությանը, եթե կա աղ, ապա համապատասխանաբար աղի քանակությունը կարգավորեք:
- Բրինձը լավ լվանալ: Դրան ավելացնել 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ, փլավի համեմունքներ, սխտորի ամբողջական գլուխ, համեմել աղով: Խառնել ամեն ինչ: Յուրաքանչյուր բրինձը լավ ծածկված կլինի բարակ շերտով բուսական յուղով և այդպիսով բրինձը լավ կեփվի ու փխրուն կլինի:
- Բրինձը լցնել խոհարարական տոպրակի մեջ: Դնել նախապես լավ լվացված մի գլուխ սխտոր կենտրոնում: Բանջարեղենով միսը լցնել բրնձի վրա, Տոպրակի մեջ լցնել 2 բաժակ սենյակային ջերմաստիճանի ջուր, ամուր կապել երկրորդ եզրը:
- 200 աստիճանի տաքացված ջեռոցում թխել 35-45 րոպե ջերմաստիճանում: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ արդեն ուռած տոպրակը պետք է վառարանի պատերից 10 սմ հեռավորության վրա լինի: Ծույլ փլավը պատրաստ է, երբ բրինձը կլանում է ամբողջ ջուրը:
Համեղ փլավն առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով բրնձով փլավ — Նոր բաղադրատոմս Ձեր Խոհանոցում