Համեղ փլավ առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի

Համեղ փլավ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Համեղ փլավ առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի: Պետք է կտրատել ամեն ինչ, խառնել և թխեցի խոհարարական տոպրակի մեջ:

Փլավն աներևակայելի համեղ է, բրինձը` փխրուն, իսկ հավի միսը փափուկ և նուրբ: Այս փլավը նաև շատ ավելի օգտակար է, քանի որ բոլոր մթերքները թխվում են գրեթե առանց յուղի:

Համեղ փլավ

Համեղ փլավ առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի ազդրեր — 600-700 գ
  • Սոխ — 1 հատ
  • Գազար — 1 հատ
  • Սխտոր — 1-2 գլուխ
  • Համեմունք փլավի համար — 2-3 թեյի գդալ
  • Բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
  • Խաշած բրինձ — 1.5 բաժակ (270-280 գ)
  • Ջուր — 2 բաժակ (400 գ)
  • Աղ, սև պղպեղ ըստ համտեսի

Համեղ փլավ

Համեղ փլավ առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի

  1. Հավի ազդրերը մանր կտրել, ոսկորը հեռացնել: Մանր կտրատել սոխը, գազարը կտրել բավականաչափ մեծ ձողիկներով, կտրատել մի քանի պճեղ սխտոր:
  2. Խառնել միսը սոխով, գազարով և սխտորով, աղ, պղպեղ անել, շաղ տալ համեմունքներով: Ուշադրություն դարձրեք համեմունքի բաղադրությանը, եթե կա աղ, ապա համապատասխանաբար աղի քանակությունը կարգավորեք:
  3. Բրինձը լավ լվանալ: Դրան ավելացնել 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ, փլավի համեմունքներ, սխտորի ամբողջական գլուխ, համեմել աղով: Խառնել ամեն ինչ: Յուրաքանչյուր բրինձը լավ ծածկված կլինի բարակ շերտով բուսական յուղով և այդպիսով բրինձը լավ կեփվի ու փխրուն կլինի:
  4. Բրինձը լցնել խոհարարական տոպրակի մեջ: Դնել նախապես լավ լվացված մի գլուխ սխտոր կենտրոնում: Բանջարեղենով միսը լցնել բրնձի վրա, Տոպրակի մեջ լցնել 2 բաժակ սենյակային ջերմաստիճանի ջուր, ամուր կապել երկրորդ եզրը:
  5. 200 աստիճանի տաքացված ջեռոցում թխել 35-45 րոպե ջերմաստիճանում: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ արդեն ուռած տոպրակը պետք է վառարանի պատերից 10 սմ հեռավորության վրա լինի: Ծույլ փլավը պատրաստ է, երբ բրինձը կլանում է ամբողջ ջուրը:

Համեղ փլավ

Համեղ փլավն առանց աման կեղտոտելու և չարչարանքի պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոլոլակով բրնձով փլավ — Նոր բաղադրատոմս Ձեր Խոհանոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք