Առաջարկում եք ջեռոցում պատրաստել հավը բլղուրով: Մթերքների ցանկը չափազանց պարզ է, ինչը այս ուտեստն ավելի գրավիչ է դարձնում: Նվազագույն ջանքեր, պարզ մթերքներ, ընդ որում, դրանք կարելի է գտնել, եթե ոչ ձեր սառնարանում, ապա մոտակա խանութի դարակներում:
Հավի ցանկացած մաս հարմար է ուտեստի համար, բայց տվյալ դեպքում օգտագործվում են ազդրերը՝ դրանք չափավոր ճարպոտ են, ունեն շատ միս և միայն մեկ փոքր ոսկոր:
Վառարանում բլղուրով թխած հավը շատ համեղ է, նույնիսկ պարզ չէ, թե որն է ավելի համեղ ՝ միսը, թե՞ բլղուրը: Ի վերջո, բլղուրը եփվում է բավական յուղալի հավի արգանակի մեջ և ստացվում է շատ բուրավետ ու փափուկ: Որպեսզի հավը ձեռք բերի ինչ -որ յուրահատուկ համ կամ ավելի քնքուշ ու անուշաբույր դառնա, լավ կլինի այն ցանկացած ձևով մարինացնել թխելուց մի քանի ժամ առաջ:
Հավը բլղուրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_4-5 կտոր հավ
_1 բաժակ բլղուր
_2 բաժակ ջուր
_1,5 թեյի գդալ աղ
_1 թեյի գդալ համեմունքներ
_1 ճաշի գդալ բուսական յուղ
Հավը բլղուրով. Պատրաստման եղանակը
_ Լվանալ հավի միսը, ցանկության դեպքում հեռացնել մաշկը, յուրաքանչյուր կտորը շփել աղով և համեմունքներով և թող մեկ -երկու ժամ մնա: Կարող եք ավելացնել մանր կտրատած սոխ, մանրացված սխտոր, եթե սիրում եք:
_Թխելու ամանը (այս դեպքում ՝ թուջե տապակը) յուղել բուսայուղով, ավելացնել բլղուրը: Կարևոր չէ, թե որ չափիչ բաժակն եք օգտագործում (160 գ, 200 գ կամ 250 գ): Կարևորն այն է, որ հացահատիկից երկու անգամ ավելի ջուր լինի:
_Տապակի մեջ ջուր լցնել, մի քիչ աղ ավելացնել և հավը դնել վերևում: Ծածկել տապակը փայլաթիթեղով կամ կափարիչով:
_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան մեջ դնել բլղուրով և հավով տապակը:
_Թխել փակ կափարիչի տակ (կամ փայլաթիթեղի) 30 րոպե, այնուհետև հանել այն և թխել ևս 20-25 րոպե, մինչև հավի վրա ոսկե դարչնագույն կեղև հայտնվի:
Ահա և վերջ, հավը բլղուրով պատրաստ է:
Ամբողջ ընտանիքի համար հագեցնող և համեղ ընթրիքը կարելի է մատուցել սեղանին:
Բարի ախորժակ: