Հավը բլղուրով. Ամենամատչելի մթերքներով պատրաստվող շքեղ ընթրիք

Հավը բլղուրով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում եք ջեռոցում պատրաստել հավը բլղուրով: Մթերքների ցանկը չափազանց պարզ է, ինչը այս ուտեստն ավելի գրավիչ է դարձնում: Նվազագույն ջանքեր, պարզ մթերքներ, ընդ որում, դրանք կարելի է գտնել, եթե ոչ ձեր սառնարանում, ապա մոտակա խանութի դարակներում:

Հավի ցանկացած մաս հարմար է ուտեստի համար, բայց տվյալ դեպքում օգտագործվում են ազդրերը՝ դրանք չափավոր ճարպոտ են, ունեն շատ միս և միայն մեկ փոքր ոսկոր:

Վառարանում բլղուրով թխած հավը շատ համեղ է, նույնիսկ պարզ չէ, թե որն է ավելի համեղ ՝ միսը, թե՞ բլղուրը: Ի վերջո, բլղուրը եփվում է բավական յուղալի հավի արգանակի մեջ և ստացվում է շատ բուրավետ ու փափուկ: Որպեսզի հավը ձեռք բերի ինչ -որ յուրահատուկ համ կամ ավելի քնքուշ ու անուշաբույր դառնա, լավ կլինի այն ցանկացած ձևով մարինացնել թխելուց մի քանի ժամ առաջ:

Հավը բլղուրով

Հավը բլղուրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_4-5 կտոր հավ

_1 բաժակ բլղուր

_2 բաժակ ջուր

_1,5 թեյի գդալ աղ

_1 թեյի գդալ համեմունքներ

_1 ճաշի գդալ բուսական յուղ

Հավը բլղուրով

Հավը բլղուրով. Պատրաստման եղանակը

_ Լվանալ հավի միսը, ցանկության դեպքում հեռացնել մաշկը, յուրաքանչյուր կտորը շփել աղով և համեմունքներով և թող մեկ -երկու ժամ մնա: Կարող եք ավելացնել մանր կտրատած սոխ, մանրացված սխտոր, եթե սիրում եք:

_Թխելու ամանը (այս դեպքում ՝ թուջե տապակը) յուղել բուսայուղով, ավելացնել բլղուրը: Կարևոր չէ, թե որ չափիչ բաժակն եք օգտագործում (160 գ, 200 գ կամ 250 գ): Կարևորն այն է, որ հացահատիկից երկու անգամ ավելի ջուր լինի:

_Տապակի մեջ ջուր լցնել, մի քիչ աղ ավելացնել և հավը դնել վերևում: Ծածկել տապակը փայլաթիթեղով կամ կափարիչով:

_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան մեջ դնել բլղուրով և հավով տապակը:

_Թխել փակ կափարիչի տակ (կամ փայլաթիթեղի) 30 րոպե, այնուհետև հանել այն և թխել ևս 20-25 րոպե, մինչև հավի վրա ոսկե դարչնագույն կեղև հայտնվի:

հավը բլղուրով

Ահա և վերջ, հավը բլղուրով պատրաստ է:

Ամբողջ ընտանիքի համար հագեցնող և համեղ ընթրիքը կարելի է մատուցել սեղանին:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք