Այսօր ձեզ կպատմենք Հավը կարամելով պատրաստելու մի յուրահատուկ եղանակի մասին: Մի կասկածեք, ես կարող եմ եփել և սիրում եմ թռչնամիս, հատկապես հավի ազդրեր: Այնուամենայնիվ, այս բաղադրատոմսը պարզապես ցնցեց ինձ, այն մեկընդմիշտ լուծեց իմ երկընտրանքը. Ինչպես հասնել կատարյալ կեղևի և միսը հյութեղ պահել:
Ասիական երկրներում նման բաղադրատոմսերը շատ տարածված են, բայց այստեղ, ցավոք, ոչ այդքան: Թռչնամիսը լավ համադրվում է քաղցր համի հետ: Ուրեմն պատրաստվեք զարմանալու. Այս անգամ ձեզ շաքար է պետք՝ կատարյալ հավ պատրաստելու համար:
Հավը կարամելով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի ազդրեր 4 հատ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Շաքար 100 գ
_Ջուր 65 մլ
Հավը կարամելով. Պատրաստման եղանակը
_Հավի ազդրերը բոլոր կողմերից համեմել աղով և պղպեղով, իսկ յուրաքանչյուրի ներսի կողմում փոքրիկ բացվածքներ անել ու սխտորի կտորներ դնել մեջը: Լավ կլինի, եթե համեմունքները անցքերից ներս մտնեն: Միսը մի կողմ դնել:
_Կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը և ավելացնել 1 ճաշի գդալ ջուր (կամ կիտրոնի հյութ): Տաքացնել այնքան, մինչև հալվի և սկսեն մեծ պղպջակներ առաջանալ: Կամացացնել կրակը, ավելացրեք մնացած ջուրը` այս ոսկեգույն խառնուրդը ստանալու համար:
_Օշարակը լցնել հավի վրա և դնել փայլաթիթեղով ծածկված տապակի վրա:
_Թխել 180 աստիճանով 20 րոպե, ապա հանել, լցնել մնացած օշարակը հավի վրա և թխել ևս 20 րոպե:
Դուք, իհարկե, կարող եք մեղրը փոխարինել շաքարով: Բայց թանձրությունը մի փոքր այլ կլինի: Սխտորի համը և ոսկեգույն կեղևը այս հավով ուտեստի առանձնահատկություններն են: Լավագույնն այն է, որ այն եփվելուց անմիջապես հետո մատուցեք: Հարմար կողմնակի ուտեստներ են՝ կարտոֆիլ, բրինձ, բանջարեղեն և կուսկուս:
Հավը կարամելով պատրաստ է
Մաղթում ենք ձեզ բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով ռուլետ