Հավը նարնջի սոուսով. Թայլանդական համեղ ուտեստ:
Ընկերուհիս արձակուրդն անցկացրել էր Թայլանդում, նա այնտեղ ուղղակի սիրահարվել էր այս ուտեստին ու տեղաբնակներից խնդրել էր դրա բաղադրատոմսը:
Հավի մսի պատրաստման այս բաղադրատոմսը բոլոր հնարավորություններն ունի հայտնվելու ձեր սիրած կերակուրների ցուցակում: Ցիտրուսային համով նուրբ սոուսը պատում է կրծքամսի հյութեղ կտորները:
Մսի նախապատրաստումը կտևի ընդամենը կես ժամ: Տոնական առիթների համար դուք կարող եք հավը լցնել նարնջի կեղևների մեջ, բայց ես անմիջապես տապակից եմ ուտում:
Содержание
Հավը նարնջի սոուսով. Բաղադրությունը
- Նարինջ 800 գ
- Շաքար 60 գ
- Աղ 2 թեյի գդալ
- Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ
- Եգիպտացորենի օսլա 6,5 ճաշի գդալ
- Կետչուպ 100 մլ
- Ցորենի ալյուր 110 գ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Ջուր 200 մլ
- Հավի կրծքամիս 900 գ
- Արևածաղկի ձեթ 200 մլ
- Կիտրոնի կեղևի քերուկ 1 ճաշի գդալ
- Քնջութ 1 ճաշի գդալ
Հավը նարնջի սոուսով. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել նարինջները մեջտեղից և գդալով հանել միջուկը: Կեղևից ստացված ամանները դեն մի նետեք, դրանք դեռ օգտակար կլինեն:
- Նարնջի պտղամիսը տեղափոխել բլենդերի մեջ, ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ, շաքար, կիտրոնի հյութ, 1.5 ճաշի գդալ օսլա, կետչուպ և հարել մինչև հարթ զանգված ստացվի: Անցկացնել մաղի միջով՝ հեղուկը առանձնացնելու համար:
- Խառնել ալյուրը, օսլան, աղը և փխրեցուցիչը, ավելացնել ձուն և ջուրը, հարել: Հավի կրծքամիսը կտրել փոքր կտորներով և թաթախել խմորի մեջ: Խառնել այնքան ժամանակ, քանի դեռ խառնուրդը չի ծածկել յուրաքանչյուր կտորը:
- Տաքացնել բուսական յուղը և թավայի մեջ լցնել հավի կտորները: Փորձեք տարածություն թողնել դրանց միջև:
- Տապակել 2-3 րոպե ուժեղ կրակի վրա, երբեմն խառնելով: Թավայից հանել ու լցնել թղթե սրբիչների վրա: Չոր տապակի մեջ լցնել նարնջի սոուսը, մեկ կիտրոնի կեղևի քերուկ և հավի կրծքամսի կտորներ: Մի քանի րոպե եփել այնքան ժամանակ, մինչեւ սոուսը սկսի թանձրանալ: Հավը դասավորել նարնջի կեղևների մեջ և վրան շաղ տալ քնջութի սերմեր:
Հավատացնում եմ, բոլորը կցանկանան փորձել այս անսովոր ուտեստը: Նման բաղադրատոմսով հեշտ կլինի զարմացնել հյուրերին:
Հավը նարնջի սոուսով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: