Ով առնվազն մեկ անգամ փորձի Հավը պղպեղի մեջ, կրկին ու կրկին վերադառնում է այս բաղադրատոմսին: Կծու, քաղցր և թթու համը, կարամելի կեղևը և բույրը այս ուտեստի էական հատկանիշներն են: Բայց մարինացված միսը թավայի մեջ գցելը դրա պատրաստման միակ միջոցը չէ: Հավատացեք ինձ, պղպեղի մեջ թխած հավը նույնիսկ ավելի համեղ է:
Ի վերջո, պղպեղի մեջ հավը, ստորև նկարագրված բաղադրատոմսով, անչափ հյութալի է և ունի ասիական վառ համ: Պարզապես պատկերացրեք, թե հյուրերը որքան կզարմանան նման համեղ լցոնման վրա: Խորհուրդ եմ տալիս փորձել այն:
Հավը պղպեղի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի բդիկներ 600 գր
_Սոյայի սոուս 60 մլ
_Պապրիկա 1 թեյի գդալ
_Կոճապղպեղի փոշի 0.5 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 0.3 ըստ ճաշակի
_Սոխ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 3 հատ
Հավը պղպեղի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_Առաջին քայլը լցոնի պատրաստումն է: Հավի բդիկների վրա լցնել սոյայի սոուսը:
_Այնուհետև մսի վրա ցանել պապրիկա և աղացած կոճապղպեղ, ավելացնել պղպեղը:
_Բդիկները մանրակրկիտ խառնել սոուսով, մի կողմ դնել: Մինչ միսը մարինացվում է, նախապատրաստել բուլղարական պղպեղը:
_Կտրել դրանք «կափարիչներով», միջուկները հանել սերմերով հանդերձ:
_Մաքրել մեծ սոխը և կտրել բարակ կիսաօղակներով: Դրանք դնել պղպեղի վրա:
_Սոխի վրա դնել հավի բդիկը, միսը ծածկել կափարիչներով:
_Այժմ պղպեղները դնել ջեռոցի ամանի մեջ: Պղպեղի մեջ հավը եփել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 50 րոպե:
_Մատուցել ուտեստը տաք վիճակում:
Սկեսուրիս էլ դուր եկավ պղպեղի մեջ դրված կծու ու անուշաբույր հավը: Բայց նրան գոհացնելն այնքան էլ հեշտ չէ:
Այսուհետ ես ավելի հաճախ եմ պատրաստում այս ուտեստը, քան լցոնած պղպեղը `ըստ դասական բաղադրատոմսի: Ի վերջո, դա շատ ավելի պարզ է, կարծում եմ՝ կհամաձայնեք:
Բարի ախորժակ: