Հավի ազդրերը ջեռոցում. Նրբահամ և հյութեղ տապակած ուտեստ, որը սիրում են բոլորը:
Իհարկե, հավի ազդրերը պատրաստելու շատ եղանակներ կան: Բայց ամենապարզ և ամենատարածվածը, թերևս, հավի ոտքերը տապակել ջեռոցում: Այս բաղադրատոմսով կներկայացնենք, թե ինչպես կարելի է դրանք դարձնել համեղ, հյութալի և ոսկեգույն:
Այս ուտեստի հաջողության բանալին այն է, որ պետք է ազդրերը մարինացնել համեմունքներով, կամ ավելի ճիշտ, դա նույնիսկ արվում է հատուկ սոուսով` նախօրեին: Դա հնարավորություն կտա մարինացնել և նրբացնել մսի համը: Իհարկե, կարող եք պատրաստել սոուսը, հավը պատել դրանով և անմիջապես դնել ջեռոցը, բայց միսը այդքան համեղ չի լինի, որքան նախորդ օրը մարինացնելու դեպքում: Այսպիսով, եկեք գնանք խոհանոց:
Հավի ազդրերը ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի ոտքեր — 4 հատ
- Համեմունքների խառնուրդ` խմելի սունելի, ուրց, մի քիչ պապրիկա, 1/3 թեյի գդալ կարրի, չոր կոճապղպեղ:
- Սխտոր — 2 պճեղ
- Բուսական յուղ — 1 ճաշիի գդալ
- Կիտրոնի հյութ — 1 թեյի գդալ
- Աղ, պղպեղ ըստ համտեսի
Հավի ազդրերը ջեռոցում. Ինչպես տապակել
- Ազդրերը լվանալ, զգուշորեն չորացնել թղթե սրբիչով, կտրել ավելորդ ճարպը (կարող եք մաշկը հանել, եթե չեք ուզում այն ուտել) և դնել դրանք մեծ ամանի մեջ: Ավելի լավ է վերցնել կափարիչով աման, որ կարողնանք դրանք սառնարանում մարինացնել:
- Պատրաստել սոուսը. Մաքրել սխտորը, ճզմել այն մամլիչով
կամ մանր կտրատել: Ավելացնել կիտրոնի հյութ: Այնուհետև կարագը, աղ, պղպեղ: Եվ, ի վերջո, անուշաբույր համեմունքների խառնուրդ: Խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտորեն, լցնել մսի վրա և ամեն ինչ ամանի մեջ ուղղակիորեն խառնել ձեռքերով, որպեսզի ոտքերը հավասարաչափ ծածկվեն սոուսով: - Կափարիչը փակել և մի օր թողնել սառնարանում:
- Խոհարարության օրը ջեռոցը նախապես տաքացրեք մինչև 190 °C: Յուղեք ջեռոցի տապակը փոքր քանակությամբ յուղով: Ոտքերը շարել մաշկը վերև դիրքով, (կամ այն հատվածը, որտեղ մաշկն էր): Այժմ դնել ջեռոցը 35-40 րոպե:
Այժմ մեր ուտեստը կարելի է հանել, զարդարել և մատուցել:
Հավի ազդրերը ջեռոցում` պատրաստ են:
Բարի ախորժակ!