Հավի բդիկները կաթով. Յուրահատուկ համով և փափուկ է ստացվում այս ուտեստը
Ոչ մեկին չեք զարմացնի հավի ուտեստով: Եվ, այնուամենայնիվ, հավաստիացնում ենք ձեզ, ևս մեկ անգամ կստանաք ինչ-որ անսովոր բան:
Ընթրիքի կամ ընտանեկան խնջույքի համար նորույթ պատրաստելու համար հատուկ բաղադրիչներ չեն պահանջվում: Բայց արդյունքն անպայման կզարմացնի ձեզ: Աննկարագրելիորեն քնքուշ, հյութեղ բդիկներ՝ համեղ փխրուն կեղևով:
Содержание
Հավի բդիկները կաթով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի բդիկ 8 հատ
- Ջուր 200 մլ
- Կաթ 150 մլ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
- Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
- Պաքսիմատ 5 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 150 մլ
- Ձու 1 հատ
Հավի բդիկները կաթով. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և չորացնել բդիկները թղթե սրբիչով:
- Շարել բդիկները մեկ շերտով՝ մեծ տապակի մեջ: Լցնել տաք ջուրն ու կաթը: Եփել, կափարիչով ծածկված՝ 20 րոպե:
- Խառնել ալյուրը, հացի փշրանքները, աղը, սև պղպեղը և պապրիկան:
- Ձուն հարել ամանի մեջ, պատառաքաղով:
- Վերցնել բդիկնեը թավայից, մի փոքր սառեցնել: Լցնել հեղուկը տապակի մեջ:
- Յուրաքանչյուրը թաթախել ձվի մեջ, ապա ալյուրի, համեմունքներով և հացի փշրանքներով խառնուրդի մեջ:
- Տեղադրել բդիկները տապակի մեջ տաքացրած յուղով: Տապակել մինչ ոսկե դարչնագույն դառնա:
- Պատրաստված հավը դնել թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
Հավի համեմված բդիկները հիանալի են ինքնուրույն, կամ նույնիսկ ավելի լավ՝ սոուսով: Քաղցր ու թթու չինական ոճով, հունական կանաչիներով և վարունգով կամ լոլիկի խորովածով՝ ճաշակի հարց է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան