Հավի բդիկները կաթով. Յուրահատուկ համով և փափուկ է ստացվում այս ուտեստը

Հավի բդիկները կաթով ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Հավի բդիկները կաթով. Յուրահատուկ համով և փափուկ է ստացվում այս ուտեստը

Ոչ մեկին չեք զարմացնի հավի ուտեստով: Եվ, այնուամենայնիվ, հավաստիացնում ենք ձեզ, ևս մեկ անգամ կստանաք ինչ-որ անսովոր բան:

Ընթրիքի կամ ընտանեկան խնջույքի համար նորույթ պատրաստելու համար հատուկ բաղադրիչներ չեն պահանջվում: Բայց արդյունքն անպայման կզարմացնի ձեզ: Աննկարագրելիորեն քնքուշ, հյութեղ բդիկներ՝ համեղ փխրուն կեղևով:

Հավի բդիկները կաթով

Հավի բդիկները կաթով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի բդիկ 8 հատ
  • Ջուր 200 մլ
  • Կաթ 150 մլ
  • Աղ 0.5 թեյի գդալ
  • Պապրիկա 1 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
  • Պաքսիմատ 5 ճաշի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ 150 մլ
  • Ձու 1 հատ

Հավի բդիկները կաթով

Հավի բդիկները կաթով

Հավի բդիկները կաթով. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ և չորացնել բդիկները թղթե սրբիչով:
  2. Շարել բդիկները մեկ շերտով՝ մեծ տապակի մեջ: Լցնել տաք ջուրն ու կաթը: Եփել, կափարիչով ծածկված՝ 20 րոպե:
  3. Խառնել ալյուրը, հացի փշրանքները, աղը, սև պղպեղը և պապրիկան:
  4. Ձուն հարել ամանի մեջ, պատառաքաղով:
  5. Վերցնել բդիկնեը թավայից, մի փոքր սառեցնել: Լցնել հեղուկը տապակի մեջ:
  6. Յուրաքանչյուրը թաթախել ձվի մեջ, ապա ալյուրի, համեմունքներով և հացի փշրանքներով խառնուրդի մեջ:
  7. Տեղադրել բդիկները տապակի մեջ տաքացրած յուղով: Տապակել մինչ ոսկե դարչնագույն դառնա:
  8. Պատրաստված հավը դնել թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:

Հավի բդիկները կաթով

Հավի բդիկները կաթով

Հավի համեմված բդիկները հիանալի են ինքնուրույն, կամ նույնիսկ ավելի լավ՝ սոուսով: Քաղցր ու թթու չինական ոճով, հունական կանաչիներով և վարունգով կամ լոլիկի խորովածով՝ ճաշակի հարց է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի կրծքամսով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք