Հավի բդիկներ խրթխրթան կեղևով․ Յուրահատուկ համի պարզ բաղադրատոմս
Այս նրբահամ միսը կարելի է պատրաստել ամեն օր, սա իսկական գտածո է ցանկացած տնային տնտեսուհու համար:
Խոհարարության համար բոլոր բաղադրիչները շատ պարզ են և մատչելի, այնպես որ դրանք հեշտությամբ կարող եք գտնել յուրաքանչյուր խանութում, իսկ պատրաստումը կպահանջի նվազագույն ժամանակ:
Содержание
Հավի բդիկներ խրթխրթան կեղևով․ Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի ոտքեր 7 հատ
- Կաթ 200 մլ
- Աղացած սև պղպեղ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- 1 բաժակ ջուր
Թաթախման համար
- Ալյուր
- Աղ
- Աղացած չիլի պղպեղ
- Աղացած սև պղպեղ
- Ձու 2 հատ
Հավի բդիկներ խրթխրթան կեղևով․ Պատրաստման եղանակը
- Չոր տապակի մեջ դնել հավի ոտքերը, լցնել կաթը, ավելացնել սև պղպեղ, աղ և լցնել մի բաժակ ջուր:
- Հավով տապակը դնել կրակին, թող եռա, և դրանից հետո կափարիչի տակ եփել 20 րոպե:
- Այդ ընթացքում պատրաստել խմորը։ Դրա համար ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել աղ, չիլի պղպեղ, սև աղացած պղպեղ և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
- Ձվերը կոտրել առանձին ամանի մեջ, մի փոքր հարել: Եփված հավի բդիկները հանել հեղուկից, չորացնել, ապա դրանք նախ ընկղմել ձվի, իսկ հետո թաթախման զանգվածի մեջ:
- Բդիկները դնել տաք յուղի մեջ և տապակել մինչև երկու կողմերը ոսկե դարչնագույն կեղև ստանան:
- Դրանից հետո պատրաստի բդիկները դնել մետաղալարով ցանցի վրա կամ թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի ավելորդ ճարպը հեռացվի:
Հավի բդիկները խրթխրթան կեղևով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով տապակա