Հավի բդիկներ. Մսով ուտեստը հյութալի և համեղ է ստացվում, որը կատարյալ է տարբեր կողմնակի կերակուրների հետ:
Պատրաստումը պարզ է և արագընթաց, իսկ արդյունքը կարելի է մատուցել նույնիսկ տոնական սեղանին:
Հավի բդիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի բդիկներ 6 հատ
_Հավի համեմունք 1 թեյի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Համեմի սերմ 1 թեյի գդալ
_Պղպեղ, պապրիկա՝ ըստ ճաշակի
_Գազավորված ջուր 300 մլ
_Անուշաբույր իտալական կանաչիներ 2 թեյի գդալ
_Կարտոֆիլ 1 կգ
_Սոխ 1 հատ
_Մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի
_Պանիր 100 գր
_Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
Հավի բդիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Լավ լվացված և չորացրած բդիկները դնել պարանոցի մասը կտրած մեծ պլաստիկ շշի մեջ:
_Լցնել աղը, թվարկված բոլոր համեմունքներն ու անուշաբույր կանաչիները, կտրատած սխտորը, կանաչիները և մայոնեզը, լավ խառնել:
Խորհուրդ. Փափկության և համի համար ավելացրեք մանանեխ:
_Թողնել մարինացվի 1 — 2 ժամ:
_Մաքրել կարտոֆիլը, կտրատել շերտերով և խառնել աղի, պղպեղի, անուշաբույր կանաչիների և կարտոֆիլի համեմունքների հետ:
_Ձևամանին բուսայուղ քսել և լցնել սոխը կիսաօղակներով, այնուհետև կողքերով կարտոֆիլները շարել և կարտոֆիլի վրա դնել բդիկները:
_Այժմ ձևամանը դնել մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել 1 ժամ:
_Հանել, ցանել քերած պանիր և թխել ևս 10 րոպե:
Այսպիսի հագեցնող և համեղ ուտեստը լիարժեք և շատ հաճելի ընթրիք է, կարող եք պատրաստել նաև պիկնիկների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան