Ջեռոցում թխվող Հավի թևիկները բրնձով ունիվերսալ բաղադրատոմս են բոլոր առիթների համար: Հարմար են ճաշի կամ ընթրիքի համար: Բացի այս, իր տպավորիչ տեսքի շնորհիվ, այն կարող է դառնալ արժանի գլխավոր ուտեստը տոնական սեղանի վրա:
Համեմունքների արբեցուցիչ բույրը, կլցնի ամբողջ տունը: Մի զարմացեք, եթե հարևանները գան այցելության: Պատրաստման մեթոդը, որը վերցվել է արևելյան խոհանոցից, բրինձը դարձնում է էլ ավելի փխրուն և անուշաբույր:
Հավի թևիկները բրնձով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի թև 750 գ
_Բրինձ 2 բաժակ
_Ջուր 4 բաժակ
_Համեմի սերմ 1 թեյի գդալ
_Չիլի պղպեղ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
_Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
_Ուրց 1 թեյի գդալ
_Պղպեղ 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 50 մլ
_Կարագ 50 գ
_Կարտոֆիլ 2 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
Հավի թևիկները բրնձով. Պատրաստման եղանակը
_Թևիկները մարինացնել համեմունքների, արևածաղկի ձեթի և աղի մեջ: Ծածկել սննդային թաղանթով և սառնարանում պահել մեկ ժամ:
_Թևիկները դնել հրակայուն ապակե ամանի մեջ, ավելացրեք լվացված կարտոֆիլ և ամբողջական մաքրած սոխ: Ծածկել հրակայուն ձևամանով և շրջել: Վրան դնել ծանրոց և 1,5 ժամով դնել մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
_Լավ լվանալ բրինձը, աղ անել, լցնել ջուրը: 10 րոպե անց ջուրը քամեք, ողողել քիչ քանակով մաքուր ջրով:
_Լցնել բրինձը չոր թավայի մեջ և բովել 1 րոպե՝ անընդհատ խառնելով: Ավելացնել կարագը, խառնել և բովել 4-5 րոպե:
_Բրինձը թավայի մեջ լցնել թևիկների վրա, մեջը լցնել ջուրը: Կրկին դնել ջեռոցը ևս 30 րոպեով:
_Խոնավությունը պետք է ամբողջովին գոլորշիանա:
Թխվելուց հետո ձևամանը հանել այնպես, որ հավի թևիկները մնան կենտրոնում, դրանք ստացվում են շատ հյութեղ և բավարար կծու: Խորհուրդ ենք տալիս ավելի շատ եփել, քանի որ դրանք միանգամից անհետանում են սեղանից:
Հավի թևիկները բրնձով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավով ռուլետ