Հավի թևիկներ կարտոֆիլով պատրաստեք հիանալի ճաշի կամ ընթրիքի համար ամբողջ ընտանիքի համար, որը կարելի է մատուցել հենց տապակով:
Այս ուտեստը գրավում է ոչ միայն պատրաստման պարզությամբ և արագությամբ, այլև մթերքների ընտրությամբ։ Ինքներդ տեսեք՝ թևիկները հավի ամենամատչելի մասն են, և ձեզ անհրաժեշտ է էժան բանջարեղեն: Դդմիկը կարելի է փոխարինել սմբուկով, բուլղարական պղպեղով կամ նույնիսկ սոխով։ Այս բանջարեղենը պարզապես կարելի է բացառել բաղադրատոմսից, եթե դրա սեզոնը չէ։
Անպայման պատրաստեք հավի թևիկներ բանջարեղենային սոուսով:
Հավի թևիկներ կարտոֆիլով. Բաղադրիչներ
_Հավի թևիկներ 900 գ
_Կարտոֆիլ 6 հատ
_Գազար 1 հատ
_Դդմիկ 1 հատ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Թթվասեր 4 ճաշի գդալ
_Կետչուպ 3 ճաշի գդալ
_Մանանեխ 1 ճաշի գդալ
_Պապրիկա 1 ճաշի գդալ
_Համեմունք հավի համար 1 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ 5 ճաշի գդալ
Հավի թևիկներ կարտոֆիլով. Պատրաստման եղանակը
_Հավի թևիկները լավ լվանալ, չորացնել և կտրատել դրանք:
_Խառնել կետչուպը, թթվասերը, մանանեխը, սխտորը, աղը, պղպեղը, պապրիկան և հավի համեմունքները: Մի կողմ դնել մի քանի ճաշի գդալ բուսական սոուս:
_Թևերը լցնել սոուսով ամանի մեջ, լավ խառնել, որպեսզի սոուսը ծածկի միսը։ Թասը ծածկել թաղանթով և թողնել 15 րոպե։
_Կարտոֆիլը, գազարն ու դդմիկը կտրատել շերտերով։ Ավելացնել մի կողմ դրված սոուսը և լավ խառնել բանջարեղենը։
_Թևերին և բանջարեղենին ավելացնել արևածաղկի ձեթ, լավ խառնել։
_Հավի թևիկներն ու բանջարեղենը շարել թխման ամանի մեջ՝ հերթափոխով։
_Թխել 45-50 րոպե նախապես 180°C տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստի ուտեստին ցանել մանր կտրատած կանաչիներ և անմիջապես մատուցել։ Հավի միսն ու կարտոֆիլը նույնիսկ կաղապարից մի հանեք, դա ավելի արդյունավետ կլինի։ Այս համեղ և նրբաճաշակ ուտեստը կարելի է դնել նույնիսկ տոնական սեղանին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խորոված Հավի կրծքամիս