Հավի խորոված ջեռոցում. Վստահաբար կարող եմ ասել, որ ուտեստը նույնիսկ ավելի համեղ և էլեգանտ է ստացվում, քան գրիլի վրա: Միշտ չէ, որ հնարավորություն է լինում դուրս գալ պիկնիկի: Բայց սա պատճառ չէ հրաժարվելու համեղ միս ուտելու գաղափարից:
Ջեռոցում պատրաստված հավի խորովածը բանջարեղենով կարելի է մատուցել նաև տոնական սեղանին: Իհարկե, հյուրերին դուր կգա նման գեղեցիկ ուտեստը: Կարտոֆիլով տապակած հավի փափկամիսը հիանալի կերպով լրացվում է թարմ բանջարեղենով: Ճաշատեսակին ավելի գեղեցիկ տեսք տալու համար խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել տարբեր գույների բուլղարական պղպեղ:
Հավի խորոված ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի ֆիլե 1 հատ
_Հունական յոգուրտ 3 ճաշի գդալ
_Կարտոֆիլ 8 հատ
_Լոլիկ 2 հատ
_Սալաթ այսբերգ (կամ կաղամբ) 0.5 հատ
_Վարունգ 0.5 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ լ
_Պրովանսյան համեմունքներ 1 ճաշի գդալ
_Սխտոր 2 ատամ
_Կարմիր պղպեղ 0.5 թեյի գդալ
_Աղ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Հավի խորոված ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ և չորացնել հավի փափկամիսը:
_Կտրել այն փոքր կտորներով, համեմել հունական յոգուրտով, ճզմած սխտորով, աղով և պղպեղով: Խառնել և մարինացնել առնվազն 2 ժամ:
_Լվանալ և մաքրել կարտոֆիլը: Կտրել այն մեջտեղից և դնել յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա: Յուրաքանչյուր կարտոֆիլի կեսի վրա դնել հավի մսի մի քանի շերտ:
_Ատամնափայտերով ամրացնել կառուցվածքը և 20 րոպեով դնել նախապես 180 ° C տաքացրած ջեռոցում:
_Կտրատել այսբերգ սալաթը: Կտրատել վարունգը խորանարդներով, իսկ բուլղարական պղպեղը՝ ձողիկներով:
_Համեմել բանջարեղենը ձիթապտղի յուղով, աղով, ավելացնել պրովանսյան համեմունքները և լավ խառնել:
_Միսը և կարտոֆիլը դրեք բանջարեղենի վրա՝ առանց փայտե շամփուրները հանելու:
Այժմ կարող եք ուտեստը մատուցել: Խորհուրդ եմ տալիս ճաշատեսակին ավելացնել ձեր սիրած սոուսը: Ես սովորաբար ընտրում եմ ամենապարզ թթվասերով և կանաչիներով սոուսը:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի խորոված ջեռոցում