Հավի կոտլետներ յուղաթղթի վրա:
Աշխատանքի ծանր օրվանից հետո տնական կերակուրը հոգու համար բալասան է: Բայց երբեմն նույնիսկ ձեր սիրած ֆրանսիական միսը ձանձրալի է դառնում: Նման պահերին դուք ցանկանում եք ինչ-որ հարմարավետ, համեղ և հեշտ պատրաստվող բան: Ծանո՞թ է: Դե, ուրեմն ներկայացնում ենք բաղադրատոմսը:
Չկա ավելորդ ճարպ և այրվածքներ: Հյութեղ է ու համեմված: Սա հենց այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է հագեցնող ընթրիքի համար: Եկեք տեսնենք, թե ինչպես կարելի է հավի կոտլետներ պատրաստել անսովոր կերպով: Ձեզ անպայման դուր կգա:
Հավի կոտլետներ յուղաթղթի վրա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի կրծքամիս 1 հատ
- Կարագ 10 գ
- Ռեհան 0,5 թեյի գդալ
- Սխտորի փոշի 0,5 թեյի գդալ
- Պապրիկա 0,5 թեյի գդալ
- Սուսամբար(օրեգանո) 0,5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) ըստ համտեսի
- Աղ ըստ համտեսի
Հավի կոտլետներ յուղաթղթի վրա. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, յուղաթղթի վրա գծել թավայի տրամագծի չափով երկու հավասար շրջանակ: Հավի կրծքամիսը երկայնքով կտրել 2 բարակ կտորների: Ծածկել դրանք սննդային թաղանթով և ծեծել մուրճիկով:
- Մի ամանի մեջ խառնել չոր ռեհանն ու սխտորը սուսամբարի, պղպեղի և պապրիկայի հետ: Կարող եք համեմունքներն ընտրել ըստ սեփական ճաշակի: Յուղաթղթի երկու շրջանակներն էլ յուղել մի կողմից:
- Կարագ քսել և համեմունքների խառնուրդը հավասարապես ցանել շրջանակների վրա: Ծեծված կրծքամսի կտորը դնել շրջանկի մի կողմում, թղթի մյուս կեսով ծածկել այն: Նույնն անել մյուս կտորի հետ:
- Տաքացնել թավան միջին կրակի վրա: Դնել դրա վրա յուղաթղթով կրծքամիսը: Տապակել միսը մի քանի րոպե յուրաքանչյուր կողմում: Դրանից հետո թուղթն առանձնացնել մսից: Մատուցել որևէ կողմնակի ուտեստով:
Այս հավի կոտլետները զգալիորեն տարբերվում են դասականներից: Բայց մեկ անգամ փորձելով դրանք ՝ դուք այլևս չեք կարողանա հրաժարվել այս ուտեստից:
Հավի կոտլետները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի Կրծքամսով Տապակա առանց Թավա Կեղտոտելու․ Փափուկ, Հյութեղ և Աննչափ Համեղ