Գեղեցիկ մատուցվող ընթրիքի համար Հավի կրծքամիսը պանրով պատրաստեք ու հիացրեք բոլորին:
Հավի կրծքամիսը մոցարելլա պանրով և լոլիկի սոուսով համեղ է, բուրավետ և բավականին հեշտ եփվող։
Հավի կրծքամիսը պանրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— հավի կրծքամիս 3 հատ
— լոլիկ 2 — 3 հատ
— մոցարելլա պանիր 200 գ
— սոխ 1 հատ
— սխտոր 2-3 պճեղ
— տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
— ջուր 100 մլ
— պաքսիմատ 25 գ
— եգիպտացորենի ալյուր 25 գ
— ձու 1 հատ
— պապրիկա 1 թեյի գդալ
— սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
Հավի կրծքամիսը պանրով. Պատրաստման եղանակը
_ Լվանալ և չորացնել միսը:
_ Յուրաքանչյուր կրծքամիսը կտրել մեջտեղից, բայց ոչ ամբողջությամբ, որպեսզի մսի մեծ շերտ ստացվի։
_ Աղ և պղպեղ անել ներսից և դրսից, ցանել ձեր սիրած համեմունքները:
_ Պանիրը քերել խոշոր քերիչով և մի բուռ դնել կտրած կրծքամսի մեջ։
_ Պաքսիմատը խառնել եգիպտացորենի ալյուրի, սխտորի փոշու, պապրիկայի և սև պղպեղի հետ։
_ Ձուն հարել աղով։
_ Յուրաքանչյուր կրծքամիսը թաթախել եգիպտացորենի ալյուրով թաթախման զաանգվածի մեջ, հետո՝ ձվի ու նորից թաթախման խառնուրդի մեջ և տապակել 2 րոպե յուրաքանչյուր կողմից բուսայուղով թավայի մեջ։
_ Սոխն ու լոլիկը խորանարդիկներով կտրատել, սխտորը հնարավորինս մանր կտրատել։
_ Սոխը տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը, ավելացնել լոլիկը և տոմատի մածուկը, ջուրը, աղն ու պղպեղը՝ ըստ ճաշակի։ Սոուսը եփել 10 րոպե։
_ Թխելու կաղապարի հատակին մի քիչ սոուս ենք լցնել կրծքամսեր դնել, յուրաքանչյուրի վրա լցնել սոուսը, լցնել սխտորն ու քերած պանիրը։
_ Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով և թխել ուտեստը 20 րոպե։
_ Մատուցել տարբեր կողմնակի ուտեստների և սոուսների, թարմ բանջարեղենի աղցանների հետ։
Հուշում. կարող եք նաև մանանեխ քսել կրծքամսին ներսից և դրսից, այդպես միսն ավելի կծու համ կստանա։
Բարի ախորժակ: