Հավի կրծքամսով մակարոնեղեն սերուցքային սոուսով. Պարզ քայլերով պատրաստվող համով ուտեստ
Մենք շատ ենք սիրում եմ մակարոնեղեն: Ճաշի համար հիանալի տարբերակ է սերուցքային սոուսով, հավի կրծքամսով մակարոնեղենով ուտեստը: Նույնիսկ սկսնակ խոհարարը կարող է արագ պատրաստել այս նրբահամ կերակուրը:
Содержание
Հավի կրծքամսով մակարոնեղեն սերուցքային սոուսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները (4 բաժնի համար)
- Կարճ մակարոնեղեն — 400 գ
- Հավի կրծքամիս — 500 գ
- Գլուխ սոխ — 1-2 հատ
- Թթվասեր — 250 գ կամ սերուցք — 250 գր
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Պրովանսյան համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Հավի կրծքամսով մակարոնեղեն սերուցքային սոուսով. Պատրաստման եղանակը
- Հավի կրծքամիսը լվանալ և չորացնել, կտրել այն բարակ մասերով:
- Մաքրել սոխը, լվանալ և կտրել փոքր խորանարդիկներով:
- Տաքացնել տապակը, մեջը լցնել բուսական յուղ: Տապակի մեջ լցնել կրծքամիսը և սոխը, տապակել, երբեմն խառնելով, միջին կրակի վրա, մինչև որ փափկի (մոտ 20 րոպե):
- Աղ, պղպեղ անել, ավելացնել համեմունքներ, խառնել: Ավելացնել թթվասեր (կամ սերուցք): Խառնել, ծածկել կափարիչով: Եռացնել և հանել կրակից: Թողնել մնա կափարիչով ծածկված ևս 5-10 րոպե:
- Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, եռացնել, աղ անել: Մակարոնեղենը լցնել եռացող ջրի մեջ, խառնել, լցնել 2 թեյի գդալ բուսական յուղ, խառնել: Եփել միջին կրակի վրա, մինչև փափկելը, ըստ հրահանգների (7-10 րոպե):
- Պատրաստի մակարոնեղենը լցնել քամոցի վրա, թող ջուրը քամվի:
- Ավելացնել մակարոնեղենը հավի վրա: Մակարոնեղենը լավ խառնել հավի կրծքամսի հետ ու մատուցել:
Հավի կրծքամսով մակարոնեղենը սերուցքային սոուսով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով ռուլետ