Հավի կրծքամսով ռուլետներ. Լցոնած համեղ գլանափաթեթներ
Հավի կրծքամիսը զարմանալի մթերք է: Այն հարուստ է սպիտակուցներով և այլ օգտակար նյութերով, որոնք մսի այս տեսակն անփոխարինելի են դարձնում դիետաների և սպորտով զբաղվողների համար: Միևնույն ժամանակ, կրծքամսով կարելի է պատրաստել մի շարք հագեցնող և համեղ ուտեստներ, որոնք բոլորը կգնահատեն: Հավի կրծքամսով գլանափաթեթները դրա վառ օրինակն են:
Քնքուշ մսի կտորների ներսում թաքնվում է կարագով և կանաչիներով անուշահոտ միջուկը: Վերջնական շտրիխը կլինի ալյուրով, ձվով և չորահացով կեղևը: Հավի ռուլետները նախ տապակվում են թավայի մեջ, ապա թխվում ջեռոցում: Սա ձեզ կտա աներևակայելի փխրուն ուտեստ՝ ոսկեգույն կեղևով:
Հավի կրծքամսով ռուլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 150 գ
- Հավի կրծքամիս 2-3 հատ
- Ձու 4 հատ
- Սամիթ 20 գ
- Մաղադանոս 20 գ
- Ցորենի ալյուր 200 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավի կրծքամսով ռուլետներ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ կրծքամիսը, չորացնել և կտրել երկարությամբ շերտերով: Ծածկել հավի կտորները պլաստիկ թաղանթով և մուրճով թեթևակի ծեծել դրանք: Համեմել աղով և պղպեղով:
- Դնել կարագը ամանի մեջ: Ավելացնել կտրատած սամիթ, մաղադանոս, աղ և պատառաքաղով տրորել: Ստացված խառնուրդը տեղափոխել սննդային թաղանթի վրա և փաթաթել երշիկի նման, դնել սառնարանում:
- Կոշտացած կարագի երշիկը կտրել շերտերով, ապա մեջտեղից կիսել (կտորների քանակը պետք է համապատասխանի մսի կտորների քանակին): Մսի վրա մի կտոր միջուկ դնել և ոլորել գլանափաթեթները:
- Ընկղմեք բոլոր գլանափաթեթները ալյուրի մեջ: Մի ամանի մեջ հարել ձվերը և գլանափաթեթները ընկղմել զանգվածի մեջ(կամ լցնել վրան), այնուհետև ծածկել չորահացի փշրանքներով և բոլոր կողմերից տապակել տաքացրած յուղով տապակի մեջ:
- Միսը լավ կարմրելուց հետո գլանափաթեթները տեղափոխել ջեռոցի մաքուր տապակի մեջ և 15 րոպե եփել ջեռոցում 180 ℃ ջերմաստիճանում:
Ուտեստը մատուցել կողմնակի ուտեստով կամ բանջարեղենային աղցանով: Մսի վրա կարող եք լցնել թխելուց հետո առաջացած հյութը:
Հավի կրծքամսով ռուլետները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով կոտլետներ