Հավի կրծքամսով սոուս պատրաստելու հրաշալի բաղադրատոմսն օգտագործում եմ արդեն մեկ տարուց ավելի։
Թթվասերով հավի կրծքամիսը հիանալի այլընտրանք է ստամոքսը ծանրացնող խոզի կամ տավարի մսով գուլաշին։ 100 գ եփած հավում կա ընդամենը 130 կալորիա։ Համեմատության համար նշենք, որ 100 գ դիետիկ հացի մեջ կա մինչև 300 կալորիա: Հետևաբար, սոուսի այս տարբերակը նույնպես հիանալի է նիհարողների համար:
Սա հիանալի հավելում է ամեն ինչի հետ մատուցելու համար: Այս ուտեստի մեջ սոխ և գազար չկա: Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել, բայց մի չափազանցեք: Արդեն հարուստ համ կա։ Վերջում ավելացրեք թարմ կանաչիներ։ Դա կլավացնի կերակրի համը, կբարելավի տեսքը:
Հավի կրծքամսով սոուս. Բաղադրիչներ
_ Հավի կրծքամիս 700 գ
_ Թթվասեր 4 ճաշի գդալ
_ Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
_ Կիտրոնի հյութ 2 ճաշի գդալ
_ Աղ 1 թեյի գդալ
_ Քրքում 1 թեյի գդալ
_ Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
_ Սոյայի սոուս 2 ճաշի գդալ
_ Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
Հավի կրծքամսով սոուս. Պատրաստման եղանակը
_ Հավի կրծքամիսը կտրատել փոքր կտորներով կամ շերտերով (որն ավելի հարմար է ձեզ համար)։
_ Մարինացնել կտորները կիտրոնի հյութի, համեմունքների, բուսական յուղի և սոյայի սոուսի խառնուրդի մեջ, թող միսը ծածկված մնա 15 րոպե։
_ Մսի կտորները դնել տաք կաթսայի մեջ։ Տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_ Այնուհետև ավելացնել տոմատի մածուկը և տապակել հավի հետ մի քանի րոպե։
_ Հետո լցնել թթվասերը և մի քիչ տաք ջուր:
_ Ամեն ինչ միասին եփել ցածր կրակի վրա մոտ 10 րոպե: Կծվություն ավելացնելու համար կարող եք ավելացնել կարմիր պղպեղ։
Եթե դուք չեք ցանկանում հավելյալ կալորիաներ, եփեք չհղկված բրինձ, հնդկաձավար կամ կոշտ ցորենի սորտերով մակարոնեղեն այս սոուսի համար:
Թեթև սննդի սիրահարներին խորհուրդ եմ տալիս ջեռոցում պատրաստել բանջարեղենով շոգեխաշած հավ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խորոված հավի կրծքամիս