Հավի միջուկով կծիկներ. Դրանք ոչ միայն գեղեցիկ տեսք, այլև հիանալի համ ունեն
Երեխա ժամանակ ես շատ էի սիրում մայրիկիս օգնել, հյուսել թելի կծիկներ: Եվ երբ ես առաջին անգամ տեսա այս բաղադրատոմսը, հոգումս ջերմ ու հաճելի հիշողություններ արթնացան: Իհարկե, ես շտապեցի պատրաստել լցոնված մսի գնդիկները: Այսպիսով, բաղադրատոմսն անմիջապես հայտնվեց իմ նախընտրելիների շարքում:
Ցանկացած մսով կարելի է պատրաստել օրիգինալ շերտավոր խմորով նախուտեստ: Իմ սիրածը հավի կրծքամիսն է: Բայց միայն աղացած մսով ուտեստը կստացվեր շատ ձանձրալի: Գնդիկներն ավելի հյութեղ և փափուկ դարձնելու համար ես դրանք լցոնում եմ ձվի և պանրի միջուկով: Այժմ պատմեմ ավելի մանրամասն:
Հավի միջուկով կծիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շերտավոր խմոր առանց խմորիչի 500 գ
- Հավի աղացած միս 300 գ
- Սոխ 1 հատ
- Ձու 3 հատ
- Կոշտ պանիր 100 գ
- Մշկընկույզ 0,5 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 2-3 ճաշի գդալ
- Կանաչիներ 0,5 փունջ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավի միջուկով կծիկներ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել սոխը փոքր խորանարդներով և տապակել տաք արևածաղկի յուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Աղացած մսին ավելացնել տապակած սոխ, 1 ձվի սպիտակուց, մշկընկույզ, աղ ու պղպեղ: Խառնուրդը մանրակրկիտ խառնել ձեռքերով:
- Եփել 2 ձու, սառեցնել և մանր կտրատել: Պանիրը քերիչով քերել և մանրացնել կանաչիները: Խառնել բաղադրիչներն իրար:
- Աղացած միսը բաժանել 4 (կամ ավելի) կտորների: Յուրաքանչյուրից պատրաստել բլիթ և կենտրոնում դնել ձվի և պանրի խառնուրդը:
- Հավաքել մսի բլիթի եզրերը դեպի ներս և գնդիկ պատրաստել:
- Հալեցված շերտավոր խմորը գրտնակել մեկ ուղղությամբ, ապա կտրել այն բարակ շերտերով երկար կողմի երկայնքով:
- Խմորի շերտերը փաթաթել կոլոլակների շուրջ, որպեսզի դրանք կծիկներ հիշեցնեն:
- Տեղադրել դրանք ջեռոցի տապակի վրա, որը յուղված է արևածաղկի ձեթով:
- Դեղնուցը հարել և քսել գնդիկներին: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով և գնդիկները թխել 40-50 րոպե:
Հավի միջուկով կծիկները պատրաստ են, կարող եք մատուցել տնական թթվասերի սոուսով՝ սխտորով և կանաչիներով: Նման նախուտեստը արժանի է տոնական սեղանի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով ռուլետ