Հավի միսը ջեռոցում պատրաստելու համար պետք է ընդամենը լավ մարինացնել ու թխել:
Այս կերպ պատրաստված հավի միսը հարմար կլինի ցանկացած խավարտի հետ: Կարող եք մատուցել թխած կամ պարզապես խաշած կարտոֆիլի, բրնձի, սպագետտիի և այլնի հետ:
Մածունի շնորհիվ միսը շատ փափուկ և նուրբ է, հյութալի։
Հավի միսը ջեռոցում. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
— մածուն 700 մլ
— հավի ոտքեր 8 հատ
— սխտոր 8 պճեղ
— աղ, պղպեղ և պապրիկա ըստ ճաշակի
Հավի միսը ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_ Լվանալ միսը և չորացնել թղթե սրբիչներով, լցնել ամանի մեջ, ավելացնել մածունը, աղը, պապրիկան, ձեր սիրած համեմունքները և խառնել:
_ Մսով ամանը ծածկել և դնել սառնարանում 5 ժամով։
_ Ջեռոցի տապակը յուղել բուսական յուղով և ոտքերը շարել վրան։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել 1 ժամ։ Բայց առաջնորդվեք ձեր վառարանի հնարավորութուններով:
_ Տապակը յուղել բուսայուղով, տաքացնել, շարել հավի ոտքերը, վրան դնել ափսե, ափսեի վրա ծանրոց դնել և տապակել միջին ջերմության վրա 10 րոպե։
_ Հետո շրջել ու նորից դնել բեռը, ևս 10 րոպե տապակել մյուս կողմից։
Նման փափուկ ու հյութալի ուտեստ կարող եք պատրաստել ամեն օրվա, ոչ միայն տոն օրերի համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ռուլետ հավի կրծքամսով