Հավի մսով երշիկ. Տնական համեղ նախուտեստ: Ինձ համար բաղադրատոմսը ժամանակին դարձել է Աստծո պարգև, գուցե հիմա այն նաև ձեզ օգտակար լինի:
Ավելի քան մեկ տարի է, ինչ ինքնուրույն պատրաստում եմ տնական հավի երշիկ, և դեռ շատ երկեր ժամանակ սա կպատրաստեմ: Երշիկը ստացվում է շատ համեղ, ոչ չոր և ամենակարևորը բնական մաքուր մթերքներից: Պատրաստման եղանակը շատ պարզ է, կհամոզվեք, երբ փորձեք:
Содержание
Հավի մսով երշիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- հավի միս (պարտադիր չէ վերցնել միայն կրծքամիս) — մոտ 800 գրամ
- կաթ — 200 մլ
- 1 թեյի գդալ քաղցր պապրիկա
- 1 ճաշի գդալ սպիտակաձավար
- աղ, պղպեղ` ըստ համտեսի
- կանաչիներ (կարող եք վերցնել նաև հավի համեմունքներ)
Հավի մսով երշիկ. Պատրաստման եղանակը, քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Սկզբում պետք է հավի միսն աղալ մսաղացով, ավելացնել կաթ, սպիտակաձավար և սառնարանում թողնել 1 ժամ:
- Նշված ժամանակից հետո աղացած մսին ավելացնել աղ, համեմունքներ, պապրիկա և լավ, մանրակրկիտ խառնել:
- Աղացած միսը մաս-մաս դնել սովորական պլաստիկ տոպրակի մեջ, ապա կտրել դրա մի անկյունը:
- Ստացված զանգվածը տոպրակից ճզմել սննդային թաղանթի վրա (մսի զանգվածը կարող եք ուղղակի գդալով էլ դնել), այնուհետև ոլորել թաղանթի ծայրերը, ստանալով երշիկի ձև: Խորհուրդ եմ տալիս թաղանթի ոլորված եզրերը կապել թելով:
- Ձևավորած երշիկները 10 րոպե եփել կաթսայում, գցելով արդեն եռացող ջրի մեջ:
- Այնուհետև հանել ջրից և տապակել թավայի մեջ: Եթե նախատեսում եք մատուցել առանց տապակելու, ապա պետք է երշիկները եփել մի փոքր ավելի երկար:
Այնքան համեղ և բավականին արագ է պատրաստվում տնական հավի երշիկեղենը՝ առանց օսլայի, ալյուրի և որևէ սինթետիկ նյութի:
Բարի ախորժակ: