Հավի մսով կոտլետներ կանաչիով. Ամենօրյա ճաշացանկի համար համեղ ու քնքուշ ուտեստ, որ կարելի է պատրաստել ցանկացած տեսակի մսից, իսկ հավից եփածը, ստացվում է շատ համեղ և քնքուշ:
Մեր ամբողջ ընտանիքը դրանք շատ է սիրում, հատկապես երեխաները: Նման կոտլետները կարելի է պատրաստել ոչ միայն ամենօրյա ճաշի կամ ընթրիքի համար: Նաև դրանք հիանալի տեսք կունենան տոնական սեղանին՝ որպես խորտիկ: Սրանք պատրաստելը դժվար չէ: Փորձեք դուք էլ:
Այս կոտլետներով կերակուրը կարելի է լրացնել թարմ բանջարեղենով կամ թեթև աղցանով:
Հավի մսով կոտլետներ կանաչիով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի կրծքամիս 700 գր
- Սոխ 1 հատ
- Ձու1 հատ
- Կանաչիներ 50 գր
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Չոր համեմունքներ` ըստ ճաշակի
- Բուսական յուղ 30 գր
- Չորահացի փշուրներ 100 գր
Հավի մսով կոտլետներ կանաչիով. Պատրաստման եղանակը
- Կոտլետները պատրաստելու համար վերցնել հավի կրծքամիս և կտրել այն երկարավուն կտորներով, որհեշտ լինի աղալ:
- Կտրատած միսը աղալ մսաղացով: Կճպել սոխը, լվանալ սառը ջրով և նույնպես աղալ մսաղացով:
- Արդյունքում ստացված մսին ավելացնել ձուն և կտրատած կանաչին: Ավելացնել համեմունքներ, օրինակ՝ աղացած պղպեղ, պապրիկա: Մսի զանգվածը շատ լավ խառնել ձեռքերով:
- Ձեռքերով ձևավորել կոտլետները և թաթախել չորահացի մեջ:
- Լցնել մի քիչ բուսական յուղ տաք թավայի մեջ և տապակել կոտլետները միջին ջերմության վրա մի քանի րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Այնուհետև շրջել բահիկով և տապակել մյուս կողմից, նույնպես մոտ 2-3 րոպե:
- Պատրաստի կոտլետները դնել դատարկ ամանի մեջ և թողեք մի փոքր մնա փակ կափարիչի տակ: Այս կոտլետների հետ հարմար է պատրաստել կարտոֆիլի պյուրե կամ սպագետիով կողային ուտեստ:
Կոտլետները պատրաստելիս դրանց վրա կարելի է ավելացնել քերած պանիր: Եթե միսը չափազանց չոր է, ապա հյութալիության համար կարելի է ավելացնել մի քիչ մայոնեզ:
Դրանք ավելի սննդարար դարձնելու համար կարող եք ավելացնել կաթի մեջ թրջած բոքոնի մի փոքր կտոր:
Հավի մսով կոտլետները կանաչիով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Հավի մսով կոտլետներ