Մենք սիրում ենք Հավի մսով կոտլետներ, որոնք պատրաստվում են կրծքամսից։
Ընդհանրապես, հավի կոտլետներն ունիվերսալ ուտեստ են ինչպես սովորական ընթրիքի, այնպես էլ տոնական սեղանի համար: Ինձ դուր են գալիս դրանք պատրաստման հեշտության և մթերքի մատչելիության համար:
Ես դրանք պատրաստում եմ հավի ազդրերից: Գլխավորը միսը չափից շատ չչորացնելն է։ Իմ կոտլետները տարբերվում են նրանով, որ ես դրանք նախապես մարինացնում եմ: Դրա համար կարող եք օգտագործել ինչպես մայոնեզ, այնպես էլ թթվասեր կամ մածուն: Իսկ պաքսիմատի շերտը հիանալի կերպով պահպանում է կոտլետների հյութեղությունը՝ դրանք փափուկ պահելով։
Հավի մսով կոտլետներ. Բաղադրիչներ
_Հավի բուդ 6 հատ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 5 պճեղ
_Մայոնեզ 6 ճաշի գդալ
_Չորահացի փշրանքներ՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Հավի մսով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Հեռացնել մաշկը ազդրերից և առանձնացնել ոսկորը։ Ծածկել միսը տոպրակով կամ թաղանթով և ծեծել երկու կողմից:
_Միսը երկու կողմից աղ և պղպեղ անել, վրան քսել մամլիչով անցած սխտորը։
_Մսի կտորներին քսել մայոնեզ, դնել ամանի մեջ, ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը 1 ժամով։
_Թաթախել կոտլետները պաքսիմատի մեջ։
_Տապակել դրանք արևածաղկի ձեթով տաքացրած թավայի մեջ՝ միջին ջերմության վրա, երկու կողմից կափարիչի տակ։
Այժմ դուք գիտեք, թե ինչպես պատրաստել հավի ազդրի կոտլետներ, որոնք ավելի համով են, քան կրծքամսով տարբերակը:
Որպես այս տաք ուտեստի խավարտ, ես սովորաբար ընտրում եմ բրինձը բանջարեղենով կամ խաշած կարտոֆիլով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավով ռուլետ