Հավի մսով պոպետա. Համեղ, նուրբ ու հագեցնող ուտեստ
Եթե ձեզ հետաքրքրում է ուտեստի անունը, ապա շտապում ենք ձեզ ասել, որ պոպետանեը հավի մսով հյութեղ լցոնած պարկիկներ են: Դրանք կարող եք լցնել ամեն ինչով՝ պանիր, սունկ, բանջարեղեն, ձեր սիրած խաշած ձավարեղեն և այլն:
Այսօր ձեզ ցույց կտանք, թե ինչպես պետք է պատրաստել հավի ազդրերով պոպետաներ: Մեջտեղում դրել ենք բրինձ, սունկ և ապխտած որովայնի միս, և վերջում ստացվեց զարմանալի կերակուր, այսպես ասած երկուսը մեկում՝ խավարտ և մսով նախուտեստ:
Հավի մսով պոպետա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի ազդր 5 հատ
- Խոզի որովայնի միս 200 գ
- Սոխ 1 հատ
- Բրինձ 180 գ
- Անտառային սունկ 150 գ
- Արևածաղկի ձեթ 2-3 tbsp. լ
- Աղ `համտեսել
- Սև պղպեղ (աղացած)` համտեսել
Հավի մսով պոպետա. Պատրաստման եղանակը
- Եփել սունկը մինչև փափկի, իսկ բրինձը՝ մինչև կիսաեփ լինի:
- Հեռացնել ոսկորը ազդրից, ապա թեթևակի ծեծել մսի մասը, համեմել աղով և պղպեղով:
- Կտրել խոզապուխտը և սոխը խորանարդներով: Տապակել սոխը բուսական յուղի մեջ մինչև թափանցիկ դառնա, այնուհետև ավելացնել խոզապուխտը, եփել՝ երբեմն խառնելով, 2-3 րոպե:
- Կտրատած սունկն ավելացնել տապակի մեջ և եփել մոտ 10 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել բրինձը, աղը և պղպեղը, խառնել և շոգեխաշել ևս 1-2 րոպե: Մսի կտորների վրա դնել 2 ճաշի գդալ միջուկ, պոպետայի պարկիկը ձևավորել և ամրացնել ատամի փայտիկներով:
- Պատրաստուկները դնել յուղած կաղապարի մեջ և 30 րոպե թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Հավի մսով պոպետաները հյութալի, սննդարար և շատ բուրավետ են անտառային սնկերի շնորհիվ: Համոզված եղեք, որ հյուրերն առաջին հերթին կնախընտրեն նման ուտեստը: Ուստի խորհուրդ ենք տալիս պահպանել բաղադրատոմսը և փորձել եփել հաջորդ տոնի համար:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով ռուլետ