Այսպիսի կարտոֆիլով և Հավի մսով ջեռեփուկ կարող եք պատրաստել պիցցայի փոխարեն: Ուստի միջուկի համար կարող եք օգտագործել լցոնման ստանդարտ փաթեթը, որը միշտ օգտագործում եք ավանդական իտալական ուտեստ պատրաստելիս:
Հավի մսով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ կարտոֆիլ 4 հատ
_ սոխ 1 հատ
_ լոլիկ 1 հատ
_ հավի կրծքամիս 2 հատ
_ ձու 2 հատ
_ յուղալի սերուցք 200 մլ
_ պանիր 100 գ
_ աղ, պղպեղ, համեմունքներ
_ անուշաբույր կանաչիներ, պրովանսյան կամ իտալական համեմունքներ
Հավի մսով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը կտրատել բարակ կես օղակներով և տապակել բուսայուղով։
_ Խոշոր և կեղևահան արված կարտոֆիլը կտրատել, ոչ շատ բարակ:
_ Կարտոֆիլը տարածել սոխի վրա, շաղ տալ համեմունքներ, խառնել և տապակել մարմանդ կրակի վրա։
_ Կրծքամիսը մանր կտրատել, աղ անել ու ցանել տարբեր համեմունքներ, ավելացնել կարտոֆիլի ու սոխի վրա՝ տարածելով կարտոֆիլի վրա։
_ Ձվերը խառնել սերուցքի և տարբեր համեմունքների, պրովանսի համեմունքների և աղի հետ՝ ըստ ճաշակի, հարել մինչև հարթ:
_ Վերևից սոուսը լցնել առանց բռնակի տապակի մեջ, ծածկել փայլաթիթեղով:
_ Դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թխել 30-40 րոպե։
_ Հեռացնել փայլաթիթեղը, շաղ տալ քերած պանիր և շարել լոլիկի շրջանակները:
_ Թխել ևս 10-15 րոպե։
_ Հանել ջեռոցից, շարել ափսեների վրա և ցանել կանաչ սոխ և կանաչիներ։
Ահա այսպիսի ջեռեփուկը կփոխարինի պիցցային, այնպես որ մսի հետ կարող եք ավելացնել սունկ, այլ բանջարեղեն, ձիթապտուղ և այլն։
Բարի ախորժակ: