Նուրբ Հավի մսով ջեռեփուկ պատրաստեք, եթե ուզում եք զարմացնել հյուրերին անչափ համեղ ու ախորժելի ուտեստով: Այն շատ քնքուշ հյուսվածք ունի և դյուրամարս է:
Հետխորհրդային երկրների տանտիրուհիները գիտեն զարմացնել. ինչ-որ մեկը հմտորեն կյանքի է կոչում իրենց ընտանեկան ֆիրմային բաղադրատոմսերը, իսկ մեկը պատրաստում է բոլորին ծանոթ ավանդական ուտեստներ, բայց դա անում է անթերի։ Բայց, երբեմն ցանկություն է առաջանում ընտանեկան ընթրիքի ժամանակ մատուցել որևէ համեղ և անսովոր բանով:
Այս թեթև հավի աղացած տապակի համը որոշ չափով նման է կոտլետներին, բայց արտաքին տեսքով ուտեստը շատ անգամ ավելի լավ է ստացվում: Որոշ շրջաններում այն կոչվում է նաև մսով հաց կամ հավի տերին։
Ստացվող ջեռեփուկը ստացվում է շատ նուրբ, մսի հաճելի համով։ Աղացած մսի հաստ շերտի շնորհիվ դուք ստանում եք բավականին հագեցնող ու սննդարար ուտեստ։ Հալած պանրի ոսկե կեղևն անշուշտ, կգրավի ընտանիքի անդամների ուշադրությունը: Վերջում անպայման ցանեք ջեռեփուկի վրա ձեր սիրած կանաչիները։
Նուրբ Հավի մսով ջեռեփուկ. Բաղադրիչներ
_ Հավի միս 1 կգ
_ Ձու 1 հատ
_ Սոխ 1 հատ
_ Սխտոր 3 պճեղ
_ Սպիտակաձավար 4 ճաշի գդալ
_ Կաթ 150 մլ
_ Կետչուպ 4 ճաշի գդալ
_ Վուսթերյան սոուս 2 ճաշի գդալ
_ Ռեհան 7 գ
_ Կոշտ պանիր 100 գ
_ Աղ՝ ըստ ճաշակի
_ Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Նուրբ Հավի մսով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը և սխտորը մանր կտրատել։
_ Աղացած հավի մսի մեջ ավելացնել ձավարը, կաթը, կետչուպը և ձուն։
_ Աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի, ավելացնել ռեհանը։
_ Մսի զանգվածը լավ խառնել:
_ Լցնել վուսթերյան սոուսը (սոյայի սոուսը նույնպես հարմար է):
_ Այժմ ամեն ինչ տեղափոխել թխման կաղապարի մեջ կամ փայլաթիթեղով ռուլետ ձևավորել:
_ Թխել ջեռեփուկը 190 աստիճան ջերմաստիճանում 40 րոպե։
_ Ստուգեք պատրաստ լինելը ատամի չոփով՝ ռուլետը կենտրոնում ծակելով։ Առաջացող հյութը պետք է ամբողջովին թափանցիկ լինի։
_ Ռուլետի վրա քսել 1 ճաշի գդալ կետչուպ, շաղ տալ պանիր և դնել 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխման ևս 5 րոպե։
Հավի մսով ջեռեփուկ պատրաստելիս ավելի յուրահատուկ համ ունենալու համար աղացած մսին կարող եք ավելացնել շոգեխաշած և թակած չոր մրգեր, ինչպիսիք են սալորաչիրը կամ չորացրած ծիրանը: Եթե սիրում եք կծու կերակուրներ, ավելացրեք նաև պապրիկա։
Բարի ախորժակ: