Հավի մսով և դդմիկով կոտլետները շատ նուրբ են, բուրավետ, հագեցնող։
Պատրաստում ենք պարզ և կարճ ժամանակում, իսկ նախուտեստը կարելի է մատուցել ոչ միայն ճաշին կամ ընթրիքին, այլև տոնական սեղանին։
Հավի մսով և դդմիկով կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Դդմիկ 700 գր
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Սամիթ, աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Հավի կրծքամիս 300 գր
_Համեմունքներ և համեմունքներ մսի համար՝ ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
_Ձու 2 հատ
_Ալյուր 2-3 ճաշի գդալ
Հավի մսով և դդմիկով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Միսը կտրատել մանր կտորներով, համեմել բուսայուղով, աղով, համեմունքներով և մսի համար նախատեսված համեմունքներով և խառնել։
_Թողնել մարինացվի 30-60 րոպե։
_Քերել դդմիկը խոշոր քերիչով, աղ անել և թողնել 10 րոպե, հյութը լավ քամել։
_Քերել սոխն ու գազարը քերիչով և ավելացնել լավ քամած դդմիկը:
_Դդմիկի զանգվածին ավելացնել ձուն, պղպեղը, անուշաբույր կանաչիներն ու խառնել։
_Ավելացնել ալյուրը և խառնել։
_Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, ճաշի գդալով լցնել դդմիկի զանգվածը, վրան դնել մի քիչ միս և ծածկել դդմիկի զանգվածով։
_Ծածկել կափարիչով և տապակել թույլ կրակի վրա 3-5 րոպե, շրջել և տապակել մյուս կողմից:
Այսպիսի թեթև և համեղ կոտլետների համար պատրաստեք սոուս մայոնեզով, մանանեխով, սխտորով և սամիթով և մատուցեք երիտասարդ կարտոֆիլի հետ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդմիկով կոտլետ