Հավի մսով և պարմեզանով լազանիա. Իտալական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստներից մեկն է: Այս գլուխգործոցի բաղադրատոմսը տարբեր է յուրաքանչյուր տարածաշրջանում: Ավանդաբար, լազանիան պատրաստվում է մոցարելա և պարմեզան պանիրներով, համեմված բեշամելի սոուսով: Հավի և պանրի հետ լազանիան համեղ ուտեստի տարբերակներից մեկն է:
Իհարկե, չորահացի մեջ տապակած հավի կրծքամսի կտորներն արդեն կարող են ծառայել որպես առանձին ուտեստ: Բայց այս դեպքում դրանք հիմք են հանդիսանում համեղ տնական լազանիայի համար: Պարմեզանի և մոցարելայի դասական համադրությունը պահպանված է, իսկ սոուսին մենք կմոտենանք մյուս կողմից: Անպայման փորձեք պատրաստել այս ուտեստը:
Հավի մսով և պարմեզանով լազանիա. Բաղադրությունը
- Հավի կրծքամիս 3 հատ
- Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
- Ձու 5 հատ
- Չորահացի փշուրներ 200 գ
- Ռիկոտա պանիր 400 գ
- Տոմատի սոուս 500 մլ
- Լազանիայի շերտեր 8 հատ
- Մոցարելա 300 գ
- Պարամեզան 150 գ
- Արևածաղկի ձեթ
- Աղ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ ըստ ճաշակի
- Ռեհան
Հավի մսով և պարմեզանով լազանիա. Պատրաստման եղանակը
- Երկարությամբ կտրել հավի կրծքամսերը, աղ և պղպեղ անել: Թաթախել դրանք ալյուրի մեջ, հարած ձվերի մեջ և վերջում չորահացի փշուրների մեջ: Տապակել թավայի մեջ բուսական յուղով :
- Սոուսի համար խառնել ռիկոտա և 1 ձու:
- Քսել կաղապարի ներքևի մասը տոմատի սոուսով, դնել լազանիայի շերտը, ռիկոտա սոուսը և հավի կրծքամսի կտորները, վրան շաղ տալ քերած մոցարելա և պարմեզան:
- Վրան շարել լազանիայի շերտերը և թխել 50 րոպե 180 ° C ջերմաստիճանում: Զարդարել ռեհանով:
- Հավի լազանան անպայման կհիացնի ձեր հյուրերին, սեղանի մոտ ամբողջ ուշադրությունը գրավելով իր վրա: Սա զարմանալի չէ, քանի որ ուտեստի բույրն արդեն բոլորին ստիպում է մի կողմ թողնել ամեն ինչ և վազել դեպի խոհանոց:
Հավի մսով և պարմեզանով լազանիան պատրաստ է: Այս ուտեստը կարող է դառնալ ձեր ստորագրությունը:
Բարի ախորժակ: