Հավի շոռակարկանդակ սնկով. Շատ փափուկ և նուրբ կերակուր

Հավի շոռակարկանդակ սնկով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հավի շոռակարկանդակ սնկով. Շատ փափուկ և նուրբ կերակուր

Սա շատ անսովոր և աներևակայելի համեղ ուտեստ: Համոզված եմ, որ այն հաճելիորեն կզարմացնի ձեր ընտանիքին և ընկերներին, անպայման պատրաստեք և վայելեք:

Հավի շոռակարկանդակ սնկով

Հավի շոռակարկանդակ սնկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Հավի կրծքամիս 500 գ
  • Գլուխ սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Թթվասեր 1 ճաշի գդալ
  • Ձու 1 հատ
  • Ալյուր 50 գ
  • Աղ
  • Պղպեղ
  • Համեմունքներ` ըստ ճաշակի

Լցոն

  • Շամպինիոններ 3-4 հատ
  • Քաղցր պղպեղ 1 հատ
  • Անանասի պահածո 50 գ
  • Կոշտ պանիր 50 գր

Հավի շոռակարկանդակ սնկով

Հավի շոռակարկանդակ սնկով. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, հավի կրծքամիսը կտրել փոքր կտորներով: Մանրացված կտորները լցնել բլենդերի ամանի մեջ, ավելացնել սխտոր, մի փոքրիկ սոխ, աղ, պղպեղ, ցանկացած համեմունք, որը ձեզ դուր է գալիս:
  2. Դրանից հետո ամեն ինչ մանրացնել միատարր զանգվածի աստիճան, այնուհետև աղացած միսը տեղափոխել խորը ափսեի մեջ, վրան ձու կոտրել, թթվասեր ավելացնել, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
  3. Դրանից հետո մի քանի քայլով ալյուրն ավելացնել, խառնել: Թողնել սառնարանում 20 րոպե:
  4. Այդ ընթացքում պետք է զբաղվել լցոնով: Դրա համար շամպինիոնները կտրատել փոքր խորանարդներիով, նույն կերպ կտրատել  բուլղարական պղպեղը և արքայախնձորը:
  5. Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, թաց ձեռքերով փոքրիկ գնդիկներ ձևավորում, դնել դրանք տապակի վրա և մի փոքր սեղմելով՝ տալ մեջտեղում փորված բլիթի տեսք:
  6. Յուրաքանչյուր շոռակարկանդակի կենտրոնում սունկ դնել, ավելացնել թթվասեր, ապա կտրտած արքայախնձոր, իսկ վերջում՝ քաղցր պղպեղ: Տապակը 30 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  7. Կես ժամ անց բացել ջեռոցը և կարկանդակների վրա ցանել քերած պանիր, կրկին դնել ջեռոցը 15 րոպեով:

Հավի շոռակարկանդակ սնկով

Հավի շոռակարկանդակները սնկով՝ պատրաստ են: Լցոնը շատ քնքուշ, հյութալի, ախորժելի է, նման ուտեստի բաղադրատոմսը ընդմիշտ տեղ կգտնի ձեր խոհարարական գրքում, քանի որ այն պարզ է և հեշտ պատրաստվող:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Հավով ռուլետ

Խնդրում ենք Գնահատեք