Հավի սրտեր բրնձով. Համեղ ուտեստ ճաշի համար
Ամեն անգամ ճաշից առաջ մենք մտածում ենք, թե ինչպես պատրաստել համեղ, արագ և ոչ շատ կալորիականությամբ մի բան: Այս նկարագրությանը համապատասխան ուտեստների մեծ մասը սովորաբար կամ այնքան էլ առողջարար չեն, թանկ, կամ դա ձեր ընտանիքին դուր չի գալիս:
Այս բաղադրատոմսը ոչ միայն կբավարարի բոլոր պահանջները, այլև արժանիորեն կդառնա ձեր ընտանիքի սիրած ուտեստը: Թվում է, թե ինչպե՞ս կարելի է համեղ բան ստանալ այսպիսի բաղադրիչներից:
Փորձեք եփել և ամեն ինչ ինքներդ կհասկանաք:
Հավի սրտեր բրնձով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի սիրտ 500 գ
- Բրինձ 300 գ
- Գազար 1 հատ
- Ծնեբեկ 250 գ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Սոյայի սոուս 3 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
- Իմբիր 20 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավի սրտեր բրնձով. Պատրաստման եղանակը
- Հավի սրտերը լվանալ քամիչի մեջ՝ հոսող ջրի տակ: Դրանից հետո մաքրել դրանք թաղանթներից և երակներից:
- Կոճապղպեղը և գազարը մաքրել և կտրել բարակ շերտերով: Ճզմել սխտորը մամլիչով:
- Խորը թավայի մեջ բուսական յուղով տապակել սրտերն ու կոճապղպեղը:
- Դրանից հետո, 5 րոպե անց ավելացնել գազարն ու ծնեբեկը: Եփել ամեն ինչ մոտ 5 րոպե, ավելացնել համեմունքներ, սխտոր, սոյայի սոուս և մանրակրկիտ խառնել:
- Լցնել բրինձը բանջարեղենի ու սրտերի վրա, լցնել ջուրն այնպես, որ այն ծածկի բոլոր բաղադրիչները 1,5 — 2 սմ-ով, ծածկել և եփել ցածր կրակի վրա մոտ կես ժամ:
- Դրանից հետո խառնել բոլոր բաղադրիչները և թողեք ևս 10-15 րոպե:
Մատուցել պատրաստի սրտերը բրնձով տաք վիճակում, կետչուպով կամ տաք սոուսով կամ պարզապես վրա լցնելով մանր կտրատված կանաչիներ:
Այս ուտեստը կարող են ուտել ինչպես երեխաները, այնպես էլ դիետա պահող մարդիկ, և յուրաքանչյուր ոք, ով կփորձի՝ առաջին վայրկյաններից կհիանա դրա հոտով և համով:
Հավի սրտերը բրնձով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով բրնձով փլավ