Հավի տապակա թավայի մեջ. Ավանդական վրացական ուտեստի դասական բաղադրատոմս: Իրական Տապակա հավը պատրաստում են միայն թավայի մեջ:
Այս ճաշատեսակը շատ գեղեցիկ և համեղ է: Անկասկած այն կզարդարի տոնական սեղանը, կամ պարզապես ընտանեկան ճաշը, ընթրիքը: Անպայման եփեք և հաճելի երեկո անցկացրեք:
Содержание
Հավի տապակա թավայի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավ 1 հատ
- Կիտրոն 1 հատ
- Բուսական յուղ 50 գր
- Հալած յուղ 2 ճաշի գդալ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Աղ ըստ համտեսի
- Բուրավետ պղպեղ 1 թեյի գդալ
Հավի տապակա թավայի մեջ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
- Պատրաստել բոլոր անհրաժեշտ մթերքները: Անհրաժեշտ է հավ 700 գ-ից մինչև 1 կգ: Կիտրոնից անհրաժեշտ է միայն հյութը, այնպես որ կարելի է վերցնել պատրաստի կիտրոնի հյութ: Համեմունքները կարող եք վերցնել ձեր ճաշակով. խմելի սունելին, սամիթը, չոր աջիկան կատարյալ են:
- Լվանալ հավը, չորացնել, կտրել այն կրծքի միջով և անհրաժեշտության դեպքում հեռացնել ավելորդ ճարպը:
- Բացել հավն այնպես, որ ձեռքով ուժով սեղմեք ողնաշարը մինչև դեպի ճռճռոցը: Անել կտրվածքներ թևերի տակ: Սա թռչնի ամենահաստ մասն է, և այն պետք է լավ տապակել:
- Ծեծել հավի մուրճով, որ այն ստանա ավելի հարթ ձև:
- Հավի միսը, աղ, պղպեղ անել, քսել բուսական յուղով և կիտրոնի հյութով: Թողեք մարինացվի 20-30 րոպե:
- Տապակելիս հարկավոր է առնվազն 28 սմ տրամագծով մեծ տապակ: Հալած յուղը տապակի մեջ հալեցնել և լավ տաքացնել: Մի օգտագործեք կարագ, քանի որ հավը անշուշտ, կայրվի:
- Հավը լավ չորացնել, որ տապակելիս հնարավորինս քիչ ցայտեր լինեն: Հավի մաշկը դնել տապակի մեջ և վրան ծանրոց դնել:
- Պետք է տապակել բարձր, բայց ոչ առավելագույն ջերմության վրա: 10-12 րոպե հետո զգուշորեն շրջեք թռչունի միսը:
- Մաքրել, մանրացնել կամ ճզմել սխտորը: Շաղ տալ հավի արդեն տապակած կողմի վրա: Անպայման տապակելուց հետո ավելացրեք սխտորը, քանի որ այն կվառվի:
- Տապակել հավը ևս 10-12 րոպե և անմիջապես մատուցել:
Հավի տապական թավայի մեջ` պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի միս ջեռոցում