Հավի տապակա թավայի մեջ.  Ավանդական վրացական ուտեստի դասական բաղադրատոմս

տապակա ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հավի տապակա թավայի մեջ.  Ավանդական վրացական ուտեստի դասական բաղադրատոմս: Իրական Տապակա հավը պատրաստում են միայն թավայի մեջ:

Այս ճաշատեսակը շատ գեղեցիկ և համեղ է: Անկասկած այն կզարդարի տոնական սեղանը, կամ պարզապես ընտանեկան ճաշը, ընթրիքը: Անպայման եփեք և հաճելի երեկո անցկացրեք:

տապակա

Հավի տապակա թավայի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Հավ 1 հատ
  • Կիտրոն 1 հատ
  • Բուսական յուղ 50 գր
  • Հալած յուղ 2 ճաշի գդալ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Աղ ըստ համտեսի
  • Բուրավետ պղպեղ 1 թեյի գդալ

տապակա

Հավի տապակա թավայի մեջ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

  1. Պատրաստել բոլոր անհրաժեշտ մթերքները: Անհրաժեշտ է հավ 700 գ-ից մինչև 1 կգ: Կիտրոնից  անհրաժեշտ է միայն հյութը, այնպես որ կարելի է վերցնել պատրաստի կիտրոնի հյութ: Համեմունքները կարող եք վերցնել ձեր ճաշակով. խմելի սունելին, սամիթը, չոր աջիկան կատարյալ են:
  2. Լվանալ հավը, չորացնել, կտրել այն կրծքի միջով և անհրաժեշտության դեպքում հեռացնել ավելորդ ճարպը:
  3. Բացել հավն այնպես, որ ձեռքով ուժով սեղմեք ողնաշարը մինչև դեպի ճռճռոցը: Անել կտրվածքներ թևերի տակ: Սա թռչնի ամենահաստ մասն է, և այն պետք է լավ տապակել:
  4. Ծեծել հավի մուրճով, որ այն ստանա ավելի հարթ ձև:
  5. Հավի միսը, աղ, պղպեղ անել, քսել բուսական յուղով և կիտրոնի հյութով: Թողեք մարինացվի 20-30 րոպե:
  6. Տապակելիս հարկավոր է առնվազն 28 սմ տրամագծով մեծ տապակ: Հալած յուղը տապակի մեջ հալեցնել և լավ տաքացնել: Մի օգտագործեք կարագ, քանի որ հավը անշուշտ, կայրվի:
  7. Հավը լավ չորացնել, որ տապակելիս հնարավորինս քիչ ցայտեր լինեն: Հավի մաշկը դնել տապակի մեջ և վրան ծանրոց դնել:
  8. Պետք է տապակել բարձր, բայց ոչ առավելագույն ջերմության վրա: 10-12 րոպե հետո զգուշորեն շրջեք թռչունի միսը:
  9. Մաքրել, մանրացնել կամ ճզմել սխտորը: Շաղ տալ հավի արդեն տապակած կողմի վրա: Անպայման տապակելուց հետո ավելացրեք սխտորը, քանի որ այն ​​կվառվի:
  10. Տապակել հավը ևս 10-12 րոպե և անմիջապես մատուցել:

 

տապակա

Հավի տապական թավայի մեջ` պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի միս ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք