Հավով լցոնած պղպեղ. Պարզ, բայց տպավորիչ ընթրիքի բաղադրատոմս
Եթե դուք նման բան եք փնտրել, ապա այս ուտեստը ձեր ընտրության ճանապարհն է: Պատրաստումը տևում է առավելագույնը 15 րոպե, և հաճույք է ստանում ամբողջ ընտանիքը: Հագեցնող, գեղեցիկ և ամենակարևորը՝ շատ պարզ:
Այս ուտեստի համար անհրաժեշտ չէ նույնիսկ ընտրել հավի կրծքամիս: Ընդհակառակը, ավելի լավ է նախապատվությունը տալ ազդրի կամ այլ մասերի մսին: Թխելիս ստացվում է ավելի հյութեղ ու քնքուշ: Եթե ցանկանում եք մի փոքր նվազեցնել կալորիաները, պատրաստել դիետիկ լանչ կամ ընթրիք, կարող եք հունական յոգուրտով փոխարինել մայոնեզը:
Հավով լցոնած պղպեղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բուլղարական պղպեղ 5 հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
- Չոր ռեհան՝ ըստ ճաշակի
- Կոշտ պանիր 150 գ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Կանաչ սոխ 4 հատ
- Լոլիկ 1 հատ
- Մայոնեզ 3 ճաշի գդալ
- Հավի ազդրեր 3 հատ
Հավով լցոնած պղպեղ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ պղպեղը, կտրել դրանք մեջտեղից և մաքրել սերմերը: Մանրացնել մեկ պղպեղ միջուկի համար:
- Պատրաստել միջուկը. Հավը կտրեք միջին չափի կտորների: Դրանից հետո դրան խառնել նուրբ կտրատած պղպեղ և սոխ, ավելացնել քերած կամ ճզմած սխտոր, կանաչ սոխ, աղ, պղպեղ, չոր ռեհան և մայոնեզ: Խառնել ամբողջը:
- Լցնել պղպեղի նավակները, դնել տապակի վրա և փայլաթիթեղի տակ թխել 55 րոպե 200 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում:
- Հեռացնել փայլաթիթիեղը, պատրաստի նավակների վրա ցանել քերած պանիր և թխել ջեռոցում ևս 5 րոպե, մինչև որ կարմրի:
Թխելիս այս բանջարեղենը ցույց է տալիս իր լավագույն կողմը ՝ բացահայտելով իր քաղցր համն ու հարուստ բույրը: Ռեհանի հետ զուգակցված` այն նույնիսկ ավելի լավ է արտահայտվում: Խորհուրդ ենք տալիս հնարավորինս շուտ փորձել պղպեղ պատրաստելու այս մեթոդը: Դուք չեք զղջա:
Հավով լցոնած պղպեղը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պղպեղով աղցան և տաք ուտեստ