Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով. Համեղ ու թեթև ուտեստ
Հավի համար կարկանդակ պատրաստելու համար շատ բաղադրատոմսեր կան, քանի որ հավը մատչելի ապրանք է, և դրա պատրաստման շատ տարբերակներ կան: Ես առաջարկում եմ պատրաստել հիանալի Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով: Դա լավ է ինչպես տաք, այնպես էլ սառը տեսքով, այնպես որ կարող եք նախապես թխել այն և ձեզ հետ տանել Քոթեջ, խնջույք կամ ճանապարհորդություն քաղաքից դուրս: Ստացվում է համեղ, արագ և շատ ախորժելի: Բիզնես, ընկերներ:
Содержание
Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի միս — 600 գ
- Գազար — 2 հատ
- Սոխ — 2 գլուխ
- Սխտոր — 2 պճեղ
- Կարագ — 3 ճաշի գդալ
- Պանիր — 50 գ
- Աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի
- Շերտավոր խմոր առանց խմորիչի — 1 տուփ (2 շերտ)
- Ալյուր — 2 ճաշի գդալ
- Ձու — 1 հատ (կարկանդակի վրա քսելու համար)
Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով. Պատրաստման եղանակը
- Խաշել հավի միսը աղ արած ջրի մեջ` 40-45 րոպե: Համային հոտի համար կարող եք ավելացնել մի քանի հատ սև պղպեղ, դափնու տերև և 2-3 մեխակ: Հետագայում արգանակը կարող է օգտագործվել որպես ապուրի, սոուսի հիմք: Միսը սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանում, որ հնարավոր լինի կտրատել:
- Հաջորդ քայլը մեր կարկանդակի համար լցոնումը պատրաստելն է: Դա անելու համար յուրաքանչյուր բաղադրիչ պետք է առանձին տապակել կարագի մեջ: Յուրաքանչյուր բաղադրիչ տապակելուց առաջ հալեցնել կարագի մի ճաշի գդալ:
- Այս փուլում փաթեթից կարող եք հանել խմորի շերտերը, որպեսզի նրանք հասնեն սենյակային ջերմաստիճանի:
- Մանր կտրատել հավի միսը, լցնել տապակի մեջ և 5-7 րոպե տապակել միջին ջերմության վրա, անընդհատ խառնելով: Տապակելիս ավելացնել մանր կտրտած կամ աղացած սխտոր: Տապակելու վերջում ավելացնել 2 ճաշի գդալ արգանակ: Այնուհետև լցնել այն ամանի մեջ, որտեղ պատրաստելու ենք լցոնը:
- Գազարը քերել խոշոր քերիչով և տապակել 10-12 րոպե կարագով, անընդհատ խառնելով, մինչև գազարները դառնան փափուկ և գեղեցիկ: Դրանից հետո լցնել տապակած հավի մսի վրա:
- Մանր կտրատել սոխը և 3-5 րոպե տապակեք կարագի մեջ, մինչև ոսկեգույն դառնա: Դրանից հետո ավելացնել լցոնման մյուս բաղադրիչներին:
- Պանիրը քերել խոշոր քերիչով և լցնել մնացած բաղադրիչների վրա: Լցնել պղպեղը, աղը և նրբորեն խառնել մինչև համաչափ խառնուրդ դառնա:
- Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 190 ° C ջերմաստիճանում: Ալյուրը ցանեք աշխատանքային մակերեսի վրա և շերտավոր խմորը բարակ շերտով գրտնակեք տապակի չափով, որի վրա թխելու եք կարկանդակը: Թողեք խմորի եզրերը 3-5 սմ, որպեսզի կարողանաք ամրացնել իրար: Գրտնակված շերտը տեղափոխել տապակի վրա, խմորի վրա հավասարաչափ տարածել ամբողջ լցոնը:
- Այժմ գրտնակել խմորի երկրորդ շերտը մոտավոր նույն չափով մի փոքր ավելի մեծ, քան տապակի չափը: Ծածկել կարկանդակը վերևից, և խմորի ստորին և վերին շերտերի եզրերը միմյանց հետ ամրացնում, այնպես որ լցոնումը չթափվի:
- Ձուն պատառաքաղով հարեք մի փոքրիկ ամանի մեջ մի պտղունց աղո
- վ և խոզանակով նրբորեն քսեք տորթի ամբողջ մակերեսին, ներառյալ կողմերը, այնպես որ դրանք գեղեցիկ թխած և ոսկեգույն լինեն:
- Կարկանդակը դրեք ջեռոցում 20-25 րոպե: Քանի որ լցոնումը պատրաստ է, մեզ պետք է միայն թխել խմորը, որն ինչպես գիտեք, այն բավականին արագ է թխվում: Հենց տորթը կդառնա ոսկեգույն, այն կարող եք դուրս բերել ջեռոցից:
Հավով կարկանդակը շերտավոր խմորով պատրաստ է: Հաճույքով վայելեք:
ՊԻՐՈԳ Ֆրանսիական Քիշ Լորեն․ Փխրուն, Բերանում Հալչող Կարկանդակ / Pirog / Пирог
Բարի ախորժակ: