Հավով ուտեստ. Թեթև և քնքուշ համ և բույր
Կեֆիրով մարինացված հավը շատ պարզ ուտեստ է, որը ստացվում է փափուկ, հյութալի և անուշաբույր: Այն կատարյալ է ցանկացած կողմնակի ուտեստի, տարբեր աղցանների համար:
Հավով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավ 1 հատ
_Յուղալի կեֆիր 700 մլ
_Սոխ 2 հատ
_Գազար 2 հատ
_Ալյուր 1 ճաշի գդալ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Աղ, պղպեղ, տարբեր համեմունքներ` ըստ ճաշակի:
Հավով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Լավ լվանալ և կտրատել հավը մասերի:
_Հավի կտորները տապակել թավայի մեջ՝ մինչև կեղև առաջանալը:
_Թռչնամիսը դնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ:
_Կտրել սոխը կիսաօղակներով, քերել գազարը խոշոր քերիչով:
_Նախ տապակել սոխը, ապա ավելացնել գազարը և եփել 4 րոպե:
_Հավի մեջ ավելացնել բանջարեղենը:
_Սոուսի համար կեֆիրը խառնել աղի, պղպեղի և նախընտրած համեմունքների հետ, ավելացնել դափնու տերև, սխտոր, մանանեխ, 1 գդալ և ալյուր:
_Սոուսը դնել կրակի վրա, հասցնել տաք վիճակի և լցնել հավի վրա:
_Ծածկել և եփել 40 րոպե, թույլ կրակի վրա, երբեմն խառնելով:
Մատուցել քնքուշ հավի միսը տարբեր կողմնակի ուտեստների հետ, նույնիսկ տոնական սեղանին, դա տեղին կլինի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խորոված հավի կրծքամիս