Առաջարկում եմ պատրաստել Հավով ջեռեփուկ կարտոֆիլով: Այս համեղ ուտեստը ձեզ դուր կգա իր նրբությամբ:
Մոտ 200 տարի առաջ, մեր երկրում ոչ ոք նույնիսկ չէր կասկածում կարտոֆիլի գոյության մասին: Դժվար է դրան հավատալ, քանի որ մեր ազգային խոհանոցում շատ կան ուտեստներ, որոնց հիմքում ընկած է այս բանջարեղենը:
Այսօր մենք ձեզ ներկայացնում ենք դրա պատրաստման մի հիանալի տարբերակ՝ թթվասերով, հավով կարտոֆիլ, ջեռոցում տապակված: Սա հիանալի գաղափար է ընտանեկան ընթրիքի համար, որը միաժամանակ հագեցնող է և համեղ:
Հավով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի կրծքամիս 350 գ
_Կարտոֆիլ 600 գ
_Լոլիկ 1 հատ
_Ձիթապտուղ 10 հատ
_Կոշտ պանիր 150 գ
_Թթվասեր 200 մլ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ փափկամիսը և բաժանել խորանարդների: Մաքրել կարտոֆիլը և կտրել դրանք ավելի փոքր խորանարդներով:
_Փոքր տարայի մեջ թթվասերը խառնել համեմունքների հետ: Հավի փափկամիսը համեմել սոուսի կեսով և մարինացնել 15 րոպե:
_Դրանից հետո լցնել այն ջեռոցի տապակի մեջ, որը նախապես փայլաթիթեղով է ծածկված: Վրան ցանել կտրատած ձիթապտուղներ:
_Լոլիկը բարակ շերտատել, պանիրը քերել խոշոր քերիչով: Խառնել կարտոֆիլը մնացած սոուսով և ավելացնել հավի վրա: Թխել 180 ° C տաքացրած ջեռոցում մոտ 50 րոպե, մինչև պատրաստ լինելը:
_Լոլիկի շերտերը դնել կարտոֆիլի վրա պատրաստ լինելուց 15 րոպե առաջ, իսկ 10 րոպե անց ավելացնել քերած պանիրը և թողնել մնա անջատված վառարանում, մինչև այն ամբողջովին հալվի:
Պատրաստի ուտեստը ցանկալի է մատուցել տաք վիճակում: Այս ուտեստի համար կարող եք պատրաստել կծու տոմատի սոուս կամ փափուկ յուղալի սոուս՝ առաջնորդվելով ձեր ընտանիքի նախասիրություններով: Պատրաստեք սիրով:
Հավով ջեռեփուկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ջեռեփուկ հավի մսով