Ձիթապտուղով և նարնջի սոուսով հավով ռուլետները իսկական հիթ կդառնան ձեր սեղանին։
Ճաշատեսակը պատրաստվում է շատ արագ, բայց ստացվում է համեղ և տպավորիչ։
Հավով ռուլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի կրծքամիս 2 հատ
_Խոզապուխտ 6 բարակ շերտ
_Առանց կորիզի ձիթապտուղ 12-15 հատ
_Նարինջ 1 հատ
_Սխտոր 1 պճեղ
_Ձիթապտղի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղացած պղպեղ
Հավով ռուլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C։ Հավի միսը խաչաձև կտրատել 3 մասի։
_Մի քիչ աղ, պղպեղ անել:
_Փաթաթել խոզապուխտով, եզրերն ամրացնել փայտիկով։
_Մաքրել և մանրացնել սխտորը։ Կես նարինջի կեղևը քերել, հյութը քամել:
_Ձիթապտղի յուղով տապակը տաքացնել և բոլոր կողմերից տապակել հավի ռուլետները՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Ավելացնել նարնջի քերուկը և սխտորը։
_Ձիթապտուղները դնել և լցնել հյութը։
_Հեղուկը հասցնել եռման աստիճանի։
_Տապակը դնել ջեռոցը և եփել 15 րոպե և հանել ջեռոցից:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավով ռուլետ պարզ արագ և գեղեցիկ