Հավով և սնկով ջեռեփուկ. Ճաշին մատուցվող համեղ ուտեստ
Եթե ինչ-որ մեկը հարցնի ինձ, թե որքան ջեռեփուկ պատրաստելու և կարկանդակի բաղադրատոմսեր գիտեմ, կզարմանա, քանի որ այդ թիվը շատ մեծ է:
Այս ուտեստներն այդչափ տարածված են երկու հիմնական պատճառով. Դրանք արագ են պատրաստվում և շատ թանկ մթերքներ չեն պահանջում:
Իհարկե, կան բազմաթիվ տարբերակներ, բայց իմ սիրածը միշտ կլինի կարտոֆիլով ջեռեփուկը հավով և սնկով: Ստացվում է աներևակայելի հագեցնող, բուրավետ և հյութեղ ուտեստ, և այն հարմար է ամբողջ ընտանիքին կերակրելու համար:
Հավով և սնկով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի փափկամիս 400 գ
- Շամպինիոն 12 հատ
- Կարտոֆիլ 6 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Սերուցք 300 մլ
- Կաթ 100 մլ
- Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
- Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
- Կոշտ պանիր 150 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավով և սնկով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել սոխը և շամպինիոնը կես օղակներով, փափկամիսը խորանարդներով, կարտոֆիլը՝ բարակ շերտերով:
- Տաքացնել յուղը խորը թավայի մեջ և սկզբում տապակել սունկը: Հյութը դուրս տալուց հետո ավելացնել սոխը, իսկ, երբ այն թափանցիկ դառնա, ավելացնել կարտոֆիլը:
- Տապակել ամեն ինչ մոտ 10-15 րոպե, մինչև բաղադրիչները ոսկե դարչնագույն դառնան: Աղ ավելացնել և լավ խառնել նախքան կրակն անջատելը:
- Առանձին թավայի մեջ տապակել մանր կտրատած հավի միսը, աղ և պղպեղ անելով: Պատրաստի բաղադրիչները լցնել ջեռեփուկի կաղապարի մեջ:
- Կաթսայի մեջ խառնել ալյուրը, թթվասերը, սերուցքն ու կաթը: Եռացնել ցածր կրակի վրա և եփել, անընդհատ խառնելով, մոտ 3 րոպե:
- Սոուսը լցնել ջեռեփուկի բաղադրիչների վրա, վրան ցանել քերած պանիր և թխել 200 °C տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե:
Մատուցել ջեռեփուկը մի փոքր հովացած, բայց ոչ սառը: Ցանկության դեպքում հավի միսը կարելի է փոխարինել ցանկացած այլ մսով կամ ընդհանրապես չավելացնել ուտեստին: Բացի այդ, աղից և պղպեղից բացի, սոուսին կարող եք ավելացնել պրովանսյան համեմունքներ, ռեհան կամ սուսամբար. Դրանք կերակրատեսակին յուրահատուկ համ կհաղորդեն:
Հավով և սնկով ջեռեփուկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով տապակա