Եկեք պատրաստենք հացի ձողիկներ պեստո սոուսով:
Պեստոն իտալական սոուս է արտահայտված համով և բույրով: Այն շատ տարածված է մի պատճառով: Նախ, սոուսը հարմար է շատ ուտեստների հետ, ինչպիսիք են միսը կամ կարկանդակները: Երկրորդ, դուք կարող եք հեշտությամբ այն պատարստել ինքներդ: Այս անգամ մենք ցույց կտանք, թե ինչպես պատրաստել փխրուն հացի ձողիկներ պեստո սոուսով:
Սա վառ սոուսի պատարստման տարբերակներից մեկն է: Դրա համար ձեզ հարկավոր կլինի 5 հիմնական բաղադրիչ՝ ռեհան, սխտոր, ձիթապտղի յուղ, սոճու ընկույզ և պարմեզան: Իսկ հացի ձողիկները պատրաստվում են պատրաստի շերտավոր խմորից: Շատ հարմար է և, ամենակարևորը, արագ:
Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով. Բաղադրիչները
_Շերտավոր խմոր 900 գ
_Սխտոր 3-4 պճեղ
_Ռեհան 1 փունջ
_Սոճու ընկույզ 40 գ
_Ձիթապտղի յուղ 100 գ
_Պարմեզան 120 գ
_Աղ 1 պտղունց
_Մոցարելա 150 գ
_Ձու 2 հատ
Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով. Պատրաստման եղանակը
_Բլենդերի ամանի մեջ մանրացնել ռեհան, սխտոր, սոճու ընկույզ, 70 գ պարմեզան, ձիթայուղ և աղ: Արդյունքում կստանաք թանձր պեստո սոուս:
_Հալեցված շերտավոր խմորի թերթիկը տարածել մագաղաթով ծածկված տախտակի վրա:
_Առատորեն քսեք խմորի վրա պեստո սոուս: Այնուհետև շաղ տալ քերած մոցարելլան: Խմորի շերտը ծածկել շերտավոր խմորի մեկ այլ թերթով: Ամրացնել եզրերը: Այնուհետև խմորը կտրել նույն լայնության շերտերով: Շերտերը ոլորել «պարույրների» տեսքով և դրանք տեղադրել մագաղաթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Ձողերի վրա քսել հարած ձու: Աղ և պղպեղ անել: Դրանից հետո դրանք շաղ տալ մնացած քերած պարմեզանը: Ձողիկները թխել 25 րոպե 180 աստիճանով:
Մատուցեք այս պայծառ ուտեստը ձեր նախընտրած սոուսով: Հացի ձողիկները պեստո սոուսով` իդեալական են տոնական սեղանի շուրջ խնջույքի կամ աղմկոտ երեկույթի համար:
Հացի ձողիկները պեստո սոուսով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ!