Հացով ձվածեղ. Ամենարագ, հագեցնող ու մատչելի նախաճաշը
Հաճախ ձեզ հետ էլ պատահած կլինի, որ տան անդամներն իրար հետ չպայմանավորվելով՝ հաց են բերում տուն ու չեք հասցնում այդքանն ուտել: Իհարկե այդպես հաճախ է պատահում, նման դեպքերում իհարկե օգտագործում ենք կոտլետներ, չորահաց պատրաստելու համար: Բայց երբեմն ես այդ հացով համեղ ուտեստ եմ պատրաստում:
Ճաշատեսակը շատ պարզ է: Դրա մեջ կարող եք տարբեր մթերքներ դրել՝ երշիկ, սոխ, սունկ և նույնիսկ ավելի շատ պանիր: Ամոթ չէ նույնիսկ հյուրերին առաջարկելը: Այնպես որ, փորձեք, կսազի բոլոր առիթներին, թե որպես նախաճաշ, թե որպես ընթրիք:
Հացով ձվածեղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բոքոն 1 հատ
- Լոլիկ 2 հատ
- Կարագ 50 գ
- Սուլուգունի պանիր 200 գ
- Ձու 4 հատ
- Թթվասեր 3-4 ճաշի գդալ
- Կանաչիներ 0.5 փունջ
- Ջուր 0.5 թեյի գդալ
- Սխտոր 1-2 պճեղ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Հացով ձվածեղ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրեք հացը շերտերով: Քսել յուրաքանչյուր կտորը կարագի բարակ շերտով: Հովհարաձև շարել հացի կտորները բուսական յուղով յուղված կլոր ձևամանի մեջ:
- Լվանալ լոլիկը, չորացնել և կտրել օղակներով: Կտրել պանիրը շերտերով: Դրանք հերթով շարել հացի կտորների միջև:
- Ձվերն առանձին հարել թթվասեր, աղ և սառը ջուր ավելացնելով: Հենց ջուրն է, որը ձվածեղը կդարձնի ծակոտկեն և կխոչընդոտի դրա նստելուն: Զանգվածին ավելացնել կտրատած կանաչիներ և խառնել:
- Ձվի զանգվածը լցնել հացով ձևամանի մեջ և դնել այն 200 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե:
- Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ճզմել սխտորը և հավասարապես տարածել մակերեսի վրա:
Հացով ձվածեղը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ նախաճաշ