Հյութալի կոտլետներ զարմանալիորեն համեղ սոուսի մեջ, սա կատարյալ հավելում է ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի համար՝ լինի դա պարզապես խաշած բրինձ կամ մակարոնեղեն կամ կարտոֆիլի պյուրե:
Հյութալի կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած միս 500 գր
_Բրինձ 0,5 բաժակ
_Սոխ 1 հատ
_Հում կարտոֆիլ 1 հատ
_Հաց 2 շերտ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Սպիտակաձավար՝ թաթախելու համար
_Ձու 2 հատ
Սոուսի համար
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
_Արգանակ 3 ճաշի գդալ
_Աղ, շաքար, համեմունքներ, սխտոր՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Եռման ջուր 800 գր
Հյութալի կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Քերել կարտոֆիլը և սոխը միջին քերիչով և խառնել աղացած մսին, ավելացնել նաև թրջած հացը:
_Բրինձը լվանալ հոսող ջրով և ավելացնել մսին։
_Զանգվածը համեմել աղով և այլ համեմունքներով, կտրատած սխտորով, կանաչիներով։
_Ձուն հարել՝ թաթախելու համար։
_Կոտլետներ կազմել, նախ թաթախել ձվի, ապա սպիտակաձավարի մեջ և տապակել բուսայուղով։
_Այդ թավայի մեջ խառնել արգանակը տոմատի մածուկի հետ, ավելացնել ջուրը, աղն ու պղպեղը՝ ըստ ճաշակի, ավելացնել մի քիչ շաքարավազ, բոլոր համեմունքներն ու անուշաբույր կանաչիները։
_Կոտլետները կրկին դնել մեջը, ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել մոտ 10 րոպե։
_Վերջում ավելացնել կանաչիներ և սխտոր։
Կոտլետների համար անմիջապես պատրաստեք խավարտ և զարմացրեք բոլորին համեղ ու համեղ ընթրիքով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Քյուֆթա պատրաստելու 2 համեղ տարբերակ