Վերջերս հյութալի կոտլետներ պատրատում եմ միայն այս պարզ բաղադրատոմսով, որովհետև ընտանիքս շատ է սիրում այս նուրբ ուտեստը: Այնպես որ, դուք էլ պահպանեք այս հատկապես համեղ կոտլետների բաղադրատոմսը:
Որպեսզի կոտլետները կատարյալ ստացվեն, լինեն փափուկ, հյութալի, բոլոր համերի, այդ թվում՝ համեմունքների ճիշտ հավասարակշռությամբ, հետևեք մեր խորհուրդներին։
Փափուկ և հյութալի կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ աղացած միս 1 կգ
_ չոր հաց 200 գ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ պղպեղ
_ սոխ 1 հատ
_ սխտոր 4 պճեղ
Փափուկ և հյութալի կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_ Աշխարհի լավագույն կոտլետները ստանալու համար վերցրեք աղացած մսի տեսականի, օրինակ՝ խոզի և տավարի միս, խոզի և հավի միս:
_ Մսին ավելացնել բլենդերով մանրացրած կամ քերած, մանր կտրատած սոխը։
_ Կատարյալ հավասարակշռված համի համար միշտ հետևեք այս համամասնությանը. 1 կգ աղացած միս / 40% հաց (200 գ): Հացը թրջել ջրի մեջ, քամել և ավելացնել աղացած մսին, լավ հունցել։
_ Այժմ ավելացնել ցանկացած ձևով կտրատած սխտոր, տարբեր համեմունքներ։ Պարտադիր են՝ համեմի աղացած սերմերն ու մշկընկույզը։
_ Ստացված զանգվածից կոտլետներ կազմել։
_ Եթե դուք ունեք չկպչող թավա, կարող եք պատրաստել հենց այսպես, բայց հին տապակների համար ավելի լավ է նախապես թաթախել ալյուրի կամ պաքսիմատի մեջ:
_ Տապակել 5-7 րոպե յուրաքանչյուր կողմից թույլ կրակի վրա: Ցանկության դեպքում կարագով, դափնու տերևով շոգեխաշել մոտ 7 րոպե կաթսայի մեջ կամ ջեռոցում։
Ավելի լավ է ձու չավելացնել աղացած մսին. սպիտակուցը կոշտացնում է մանրաթելերը, ցամաքեցնում հյութերը և ստացվում է ոչ այնքան հաջող ուտեստ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կիևյան կոտլետներ