Հյութալի հավի միսը քաղցր և թթու սոուսով բավականին համեղ ուտեստ է։
Եթե ձեզ դուր է գալիս մսի համադրությունը մրգերի հետ, ապա անպայման գրեք մեր այսօրվա բաղադրատոմսը։ Արքայախնձորի քաղցրությունը և հավի փափկությունը համակցված հիանալի արդյունք են տալիս:
Նման ուտեստ պատրաստելու համար պահանջվում է ոչ ավելի, քան կես ժամ։ Բացի այդ, այս գործընթացը շատ հեշտ է: Այս ուտեստի համար ձեզ պետք կլինի միայն մեկ տապակ, որի մեջ ամեն ինչ տապակվում է, իսկ հետո շոգեխաշվում: Ահա թե ինչու այս բաղադրատոմսը կարելի է անվանել իսկական գտածո զբաղված տնային տնտեսուհիների համար։
Այս ուտեստը զարմանալիորեն համադրվում է բազմաթիվ կողմնակի ճաշատեսակների հետ:
Հյութալի հավի միս. Բաղադրիչներ
_Հավի կրծքամիս 2 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
_Կետչուպ 2 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղացած կարմիր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Պահածոյացված արքայախնձոր 240 գ
_Խնձորի քացախ 1 ճաշի գդալ
_Սոխ 1 հատ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Հյութալի հավի միս. Պատրաստման եղանակը
_Հավի կրծքամիսը մանր կտրատել։
_Տապակել նախապես տաքացրած թավայի մեջ, երկու կողմից, արևածաղկի ձեթով 5-7 րոպե։
_Լցրեք այն մեկ այլ տարայի մեջ։
_Բուլղարական պղպեղը մանր խորանարդիկներով կտրատել և 7-8 րոպե տապակել նույն թավայի մեջ, որտեղ եփվել է միսը։
_Սխտորն անցկացնել մամլիչով։ Ավելացնել այն պղպեղի վրա, տապակել ամեն ինչ 1 րոպե։
_Սոխը մանր կտրատել։ Լցնել այն սխտորով բուլղարական պղպեղի մեջ։
_Ավելացնել կետչուպ, աղ, կարմիր կծու պղպեղ և շաքարավազ։
_Լցնել 2 ճաշի գդալ օշարակ արքայախնձորի պահածոյի տուփից:
_Եփել մինչև թանձրանա՝ երբեմն խառնելով։
_Լցնել 6% խնձորի քացախը։
_Պահածոյացված արքայախնձորը կտրատել խորանարդներով և ավելացնել թավայի մեջ։
_Մանրակրկիտ խառնել։ Կրակի վրա պահել ևս 5 րոպե, ապա ավելացնել տապակած հավը։
_Եփել 2 րոպե և կաթսան հանել վառարանից։
Այս կերպ կարելի է նաև հնդկահավ պատրաստել։ Ճաշատեսակը ոչ պակաս համեղ ու հյութալի կստացվի։ Միսը նուրբ կլինի, իսկ քաղցր և թթու սոուսը՝ խելահեղ բուրավետ։
Էլ ի՞նչ է պետք կատարյալ ընթրիքի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շատ շքեղ լցոնած սմբուկ հավի կրծքամսով