Հյութալի միջուկով չեբուրեկ կարելի է պատրաստել տարբեր ձևերով, քանի որ այսօր կան բազմաթիվ բաղադրատոմսեր։
Բայց ես գտա ամենաօպտիմալը, համեղն ու պարզը՝ հյութալի միջուկով ու խրթխրթան խմորով։
Հյութալի միջուկով չեբուրեկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 1 բաժակ
_Ջուր 1 բաժակ (200 մլ)
_Սոդա 10 գր
_Ալյուր 4,5 բաժակ
_Աղ 1 թեյի գդալ
Միջուկը պատրաստելու համար
_Աղացած միս 400 գր
_Սոխ 2 հատ
_Կանաչի, աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Ջուր 100 մլ
Հյութալի միջուկով չեբուրեկ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք կաթն ու ջուրը խառնել։
_Ավելացնել աղն ու սոդան, խառնել։
_Ալյուրը մաղել և մաս-մաս լցնել զանգվածի մեջ, նախ բահիկով խառնել, ապա շարունակել ձեռքերով հունցել։
_Սեղանին ալյուր ցանել ու խմորը հունցել։
_Խմորը ծածկել և թողնել 10 րոպե։
_Աղացած միսը համեմել մանր կտրատած սոխով, սամիթով, մաղադանոսով, աղով, պղպեղով և ըստ ճաշակի համեմունքներով։
_Եթե զանգվածը շատ թանձր և պինդ է, ապա մաս-մաս լցնել սառցե ջուրը աղացած մսի մեջ և խառնելով աղացած միսը՝ հունցել։
_Խմորը դնել ալյուր ցանած սեղանի վրա, բաժանել մասերի և յուրաքանչյուրը գնդել։
_Գնդիկները գրտնակել շերտով, դնել միջուկը և ձևավորել։
_Տապակել դրանք տաք բուսայուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից, թույլ կրակի վրա։
_Դնել թղթե սրբիչների վրա, որ յուղը քամվի, ապա շարել ափսեի մեջ և մատուցել:
Շնորհիվ այն բանի, որ կաթը խառնում եք ջրի հետ, խմորը ռետինի նման ձգվող չի լինի, այն կլինի փափուկ և խրթխրթան։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ընտիր պեռաշկի