Մեր առաջարկած բաղադրատոմսով արագ կպատրաստեք Հյութալի և համեղ կոտլետներ:
Կոտլետները ոչ միայն ախորժելի են ու բուրավետ, այլև շատ քնքուշ։ Սրանք պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են պարզ ու մատչելի մթերքներ:
Հյութալի և համեղ կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— աղացած միս 500 գ
— հալած պանիր 100 գ
— կարագ 100 գ
— հաց 2 կտոր
— կանաչի 2 ճաշի գդալ
— աղ և պղպեղ, յուրաքանչյուրը 2 թեյի գդալ;
— սոխ 1 հատ
— սխտոր 1 պճեղ
— բուսական յուղ
Հյութալի և համեղ կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Կարագը մի քիչ թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, որ փափկի։
_Այնուհետև պատառաքաղով հունցել, ավելացնել քերած հալած պանիրը և ձեր ճաշակով ընտրված ցանկացած կտրատած կանաչի։
_Զանգվածը լավ խառնել և 8 գնդիկ ձևավորել, դրանք շարել ափսեի վրա և 7 րոպեով դնել սառցախցիկում։
_Հացի կտորները բլենդերով մանրացնել, ապա սոխն ու սխտորը մանր կտրատել։ Այս բաղադրիչները խառնել աղացած մսի հետ, համեմել աղով և պղպեղով, կարող եք վերցնել այն համեմունքները, որոնք միշտ ավելացնում եք աղացած մսին՝ ըստ ճաշակի։
_Սառցարանից հանած 1 գնդիկը դնել աղացած մսով բլիթի մեջ, ձևավորել կոտլետ և այն թաթախել հացը փշրանքների մեջ։
_Ավելի լավ է սառցախցիկից մի երկու գնդիկ վերցնել, որպեսզի դրանք չհալվեն և արագ փաթաթեք աղացած մսի մեջ։
_Տապակի մեջ տաքացնել ձեթը, կրակն իջեցնել միջինի և կոտլետները տապակել 10 րոպե երկու կողմից։
Հյութալի և համեղ կոտլետները պատրաստ են: Կարող եք ընտանիքին հրավիրել սեղանի մոտ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կիևյան կոտլետներ