Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով. Ընթրիքի համար այս եղանակով պատրաստեք նուրբ ջեռեփուկ աղացած մսով

Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պատրաստենք Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով այս պարզեցված բաղադրատոմսով:

Կոլոլակները կարելի է թխել, տապակել, շոգեխաշել և եփել։ Հարմար են ինչպես ծերերի, այնպես էլ երեխաների համար։ Որոշ կոլոլակով բաղադրատոմսեր կարող են օգտագործվել դիետիկ կերակուրներ պատրաստելու համար:

Ճաշատեսակը ծագել է ասիական ժողովուրդների մոտ։ Բաղադրատոմսը Եվրոպա է հասել ավստրիական և բալկանյան խոհանոցի միջոցով։

Այժմ կոլոլակները տարածված են ամբողջ աշխարհում, թեև դրանք տարբեր անվանումներ ունեն։

Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով

Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով. Բաղադրությունը

_500 գր աղացած միս

_սոխ 1 գլուխ

_ձու 1 հատ

_120 գր հաց

_սխտոր 1 պճեղ

_75 մլ սերուցք

_աջիկա

_արևածաղկի ձեթ

_ ալյուր

_ուրց, խնկունի

_դափնու տերև

_աղ, պղպեղ

Սոուսի բաղադրիչները.

_1 ճաշի գդալ ալյուր

_1 ճաշի գդալ կարագ

_1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ

_ջուր

_1/2 թեյի գդալ չորացրած սխտոր

_0,5 թեյի գդալ շաքարավազ

_1 թեյի գդալ պապրիկա

_Աղ

Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով

Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով. Պատրաստման եղանակը

_Մի քանի կտոր հացի կեղևը հեռացնել, փափուկ մասը կտրել միջին չափի խորանարդիկներով, լցնել խորը ամանի մեջ։

_Ավելացնել 75 մլ սերուցք, կարող եք նաև կաթ օգտագործել։ Այնուհետև կոտրել մեկ հավի ձու:

_Ավելացնել մեկ թեյի գդալ չոր աջիկա համեմունք և մի պտղունց աղ: Այլ համեմունքներ ավելացնել ըստ ճաշակի։

_Պատրաստի խառնուրդը խառնել աղացած մսի հետ։ Ավելացնել մանր կտրատած սոխը։

_Սխտորի մի պճեղն անցկացնել մամլիչով և լցնել մնացած բաղադրիչների վրա, լավ խառնել ամբողջ զանգվածը։

_Փոքր կոլոլակներ կազմել և թաթախել ալյուրի մեջ։ Տապակը տաքացնել արևածաղկի ձեթով, կոլոլակները տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Կոլոլակները պետք չէ տապակել մինչև վերջնական պատրաստ լինելը, որ չոր չլինեն։

_Մսով գնդիկները դնել թխման ամանի մեջ: Դնել մի երկու դափնու տերև, թարմ խնկունի ու ուրց։

_Մսի վրա լցնել սոուսը։ Այն պատրաստելու համար թավայի մեջ պետք է կարագ դնել, հետո լցնել մեկ ճաշի գդալ ալյուր։

_Խառնել և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ տոմատի մածուկ, խառնել: Դանդաղ ավելացնել 250 մլ ջուր։

_Սոուսի մեջ կես թեյի գդալ չոր սխտոր և շաքար լցնել։ Ավելացնել մեկ թեյի գդալ քաղցր պապրիկա:

_Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպեով։

Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով

Հյութեղ կոլոլակներ սոուսով պատրաստ են, կարող եք փորձել։

Բոլորիդ մաղթում ենք բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ջեռեփուկ տավարի մսով

Խնդրում ենք Գնահատեք